Hokejový Slovan má nového trénera. Růžičku strieda ďalšie známe meno

Tréner Peter Oremus.
Tréner Peter Oremus. (Autor: TASR - František Iván)
Sportnet, TASR|18. dec 2023 o 11:21

So Zvolenom sa tešil z majstrovského titulu.

BRATISLAVA. Novým trénerom HC Slovan Bratislava sa stal Peter Oremus, ktorý donedávna viedol HKM Zvolen. Spod Pustého hradu prichádza aj s asistentom Andrejom Kmečom.

Oremus na poste strieda známeho českého kouča Vladimíra Růžičku. V Slovane ide už o druhú trénerskú zmenu v tejto sezóne.

Růžička prevzal Slovan po 4. kole Tipos extraligy po prehre v Spišskej Novej Vsi 1:5. Mužstvo viedol v 22 zápasoch s bilanciou 9 výhier a 13 prehier.

 "Po ukončení spolupráce s trénerom Růžičkom sme na post nového hlavného trénera zvažovali 4-5 kandidátov. Od začiatku však bolo prioritou angažovať trénera, ktorý dokonale pozná prostredie slovenskej extraligy, má s ňou skúsenosti a dobre zmapovaných súperov.

V istom zmysle sme mali šťastie, že Peter Oremus s Andrejom Kmečom boli v danom čase bez záväzkov. S Peťom sa osobne poznám veľa rokov, máme nadštandarný priateľský vzťah a verím, že naša spolupráca bude úspešná.

Veľmi si vážim, že s oboma odborníkmi sme sa aj v náročnej situácii, v ktorej sa náš klub aktuálne nachádza, veľmi rýchlo a korektne dohodli, obzvlášť, ak o oboch bol na hokejovom trhu veľký záujem," uviedol športový riaditeľ Rostislav Dočekal pre klubovú webstránku.

Od začiatku novembra Slovan z 11 zápasov dokázal zvíťaziť iba v troch a postupne sa prepadol až na predposledné 11. miesto so 7-bodovým náskokom pred posledným nováčikom z Humenného.

Oremus skončil pred niekoľkými dňami vo Zvolene, do ktorého prišiel v apríli 2020. Tím viedol v troch kompletných sezónach, počas ktorých s ním vždy získal medailu.

V roku 2021 ho doviedol k majstrovskému titulu, po bronze v roku 2022 si v sezóne 2022/23 zopakoval finálovú účasť, tentoraz však neuspel proti HC Košice.

V tejto sezóne sa však Zvolenu nedarilo podľa predstáv. V 26 zápasoch nazbieral 41 bodov a figuruje na 6. priečke.

Zvolenčania prehrali v novembri šesť zápasov za sebou, čo je najviac v ére Oremusa. Ich výsledky sa príliš nezlepšili ani v decembri, keď prehrali tri zo štyroch zápasov.

Preto sa v klube odhodlali k trénerskej zmene a spolu s Oremusom skončil aj jeho asistent Andrej Kmeč.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hokejový Slovan má nového trénera. Růžičku strieda ďalšie známe meno