Tréner ako handra. Kúdelkov koniec je odpoveď, prečo nevieme nahradiť Ramsayho (komentár)

Peter Kúdelka.
Peter Kúdelka. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|30. jan 2024 o 11:45

Peter Kúdelka a asistent Tomáš Surový nečakane skončili v Michalovciach.

Zemplínsky hokejový klub patrí piaty rok medzi extraligovú elitu. Dovtedy bol 25 rokov v druhej alebo dokonca v tretej najvyššej súťaži.

Dukla Michalovce si dvomi účasťami v semifinále a spôsobom fungovania klubu, keď do neho investuje mnoho menších podnikateľov, získala množstvo sympatií, uznania i nových fanúšikov.

Ukázala cestu aj pre ďalšie kluby z menších miest, ako sa dá napriek ťažším okolnostiam vytvoriť klub, ktorý je výstavnou skriňou celého regiónu.

Z Dukly vzišiel bronzový olympionik Pavol Regenda, kariéru tu stále rozvíja brankár Stanislav Škorvánek, ktorý patrí k najlepším brankárom v Európe. Potvrdzujú to jeho výkony na MS minulý rok, aj cena Vladimíra Dzurillu pre najlepšieho brankára Slovenska.

Spolu s oboma reprezentantmi sa na Zemplíne objavilo nové zaujímavé meno. Michalovce v minulej sezóne dvakrát vymenili trénera a trošku nečakane dostal dôveru dovtedajší asistent, v tom čase len 34-ročný Bratislavčan Peter Kúdelka.

Bez trénerských skúseností zo súbojov v play-off Michalovce postupne vyradili Trenčín, Slovan Bratislava a v sérii s Košicami, neskorším majstrom SR, boli líšky jeden zápas od postupu do finále.

Skvelý príbeh, ktorý mal mať pokračovanie...

Nezmyselné odvolanie

Michalovce v nedeľu po štvrtýkrát v sezóne porazili Slovan Bratislava a Peter Kúdelka pred kamerou hovoril pod vplyvom emócií. Bolo evidentné, že tušil svoj koniec. Ten prišiel na ďalší deň.

Podľa vedenia Dukly Michalovce sú za vyhodením Kúdelku a jeho asistenta Tomáša Surového predchádzajúce dve domáce prehry s Novými Zámkami a Humenným a neuspokojivý herný prejav tímu. Do tímu sa vracia staronový tréner, Fín Tomek Valtonen.

Vyhlásenie klubu v skratke obsahuje, že Valtonen má najvyššie ambície, vie vyťažiť maximum z každého hráča a dodať impulz pred play-off, na ktoré chcú byť Michalovce dobre pripravené. Kto rozumie hokeju, len prevracia očami.

Ak je v klubovom vyhlásení ten pravý dôvod, čo podľa všetkého je, tak ide o jedno z najhlúpejších odvolaní hlavného trénera v novodobej histórii extraligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner ako handra. Kúdelkov koniec je odpoveď, prečo nevieme nahradiť Ramsayho (komentár)