Kúdelka o konci v Michalovciach: Odchádzam s ťažkými pocitmi. Bolo to emotívne

Peter Kúdelka.
Peter Kúdelka. (Autor: TASR)
Šimon Čop|29. jan 2024 o 13:10

Fanúšikov so zmiešanými pocitmi poprosil o podporu hráčov a klubu.

MICHALOVCE. Hokejový klub a účastník Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce rozviazal spoluprácu s hlavným trénerom Petrom Kúdelkom a jeho asistentom Tomášom Surovým.

Organizácia to oficiálne potvrdila v pondelok na sociálnej sieti Facebook.

"Momentálne výsledky a hlavne herný prejav nášho mužstva nás prinútil urobiť zmeny na trénerskom poste. Rozhodnutie urobiť tento krok prišlo po domácich prehrách s Novými Zámkami a Humenným.

Tím potrebuje pred reprezentačnou prestávkou nový impulz a v neposlednom rade sa potrebujeme dobre pripraviť na play-off," píše sa v oficiálnom vyhlásení, v ktorom poďakovali odvolanej dvojici.

Náhradou za Kúdelku bude staronový kouč, Fín Tomek Valtonen. Michalovce trénoval v rokoch 2020-2022.

“Veľmi ma mrzí táto situácia a odchádzam z klubu s ťažkými pocitmi," vyhlásil odvolaný Kúdelka pre Sportnet.

"Musím sa však poďakovať za príležitosť, že som mohol trénovať Michalovce. Som pyšný na to, čo sa za ten rok môjho pôsobenia v Michalovciach dosiahlo. Pociťujem vďačnosť a pocit dobre odvedenej práce, za ktorú sa nemusím hanbiť.”

Stoja za ním fanúšikovia. Fanklub dokonca ohlásil bojkot, no tréner, hoci si váži ich podporu, ich požiadal o férovosť.

“Poprosil som fanúšikov, aby naďalej podporovali klub v pozitívnom smere. Aby stále boli lojálni k organizácii a ku chlapcom. Požiadal som ich, aby akékoľvek osobné invektívy nechali bokom.”

Peter Kúdelka.
Peter Kúdelka. (Autor: TASR)

Tridsaťpäťročný Kúdelka pôsobil v klube necelé dve sezóny. Počas jediného play-off v roku 2023 dotiahol zemplínsky klub do siedmeho zápasu semifinále.

Posledný zápas odkoučoval na ľade bratislavského Slovana. Michalovčania vyhrali 2:1, brankár Stanislav Škorvánek po ňom priznal, že mali "extra motiváciu".

S trénerom mali dobré vzťahy, Kúdelka preto verí, že si so všetkými stihne pred odchodom z Michaloviec podať ruku.

“Stretli sme sa na štadióne so zopár hráčmi. Prehodili sme si pár slov, bolo to emotívne," odhalil.

"Uvidím, možno ešte zostanem na pár dní v Michalovciach a budem mať možnosť sa s každým z nich osobne rozlúčiť a poďakovať sa za spoluprácu.”

Tím sa momentálne nachádza na štvrtom mieste v extraligovej tabuľke. So 64 bodmi má päťbodovú stratu na tretie Košice a náskok jedného bodu pred piatou Nitrou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kúdelka o konci v Michalovciach: Odchádzam s ťažkými pocitmi. Bolo to emotívne