Trenčín prežíva hrozný úvod sezóny. Na Spiši nepokračoval v nastolenom tempe

Gólová radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi.
Gólová radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|22. sep 2024 o 18:20

Trenčín sa dostal do vedenia, no potom veľa šancí na úspech nemal.

Tipos extraliga - 2. kolo

Spišská Nová Ves - Trenčín 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 12. Andrusiak (MacKinnon, Romaňák), 17. MacKinnon (Andrusiak, Hannoun), 31. Chlán (Džugan, Števuliak), 45. Hannoun – 7. Josling (Green, Stapley)

Rozhodcovia: Žák, Rojík - Tomáš, Knižka

Vylúčení: 2:1 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 2926 divákov

HK Spišská Nová Ves: Mitens – Žiak, Ališauskas, Romaňák, MacKinnon, Groch, Valach, Barcík – Majdan, Ford, Rapáč (C) – Andrusiak, Myklucha, Hannoun – Džugan, Chlán, Števuliak – Drábek, Bortňák, T. Danielčák

HK DUKLA Trenčín: Melicherčík – Hlaváč, Cardwell, Hatala, Schmiemann, Starosta, Bokroš, Laurenčík, Macejko – Záborský (C), J. Baláž, Ahl – Green, Stapley, Josling – Burzan, Sojčík, D. Hudec – Krajčovič, F. Dej, Tomík

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v zápase 2. kola Tipos extraligy. Na domácom ľade zdolali Trenčín 4:1.

VIDEO: Zostrih zápasu Spišská Nová Ves - Trenčín

V druhom zápase sezóny dosiahli prvé víťazstvo, keď si napravili chuť po piatkovej prehre v Banskej Bystrici. Trenčania sú po dvoch dueloch bez bodu.

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Trenčín dnes (Tipos extraliga, 2. kolo, nedeľa, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2024/2025
22.09.2024 o 16:00
2. kolo
Spišská N. Ves
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
59' minúta
Ukončený
Trenčín
Prehľad
Góly a asistencie: 12. Andrusiak (MacKinnon, Romaňák), 17. MacKinnon (Andrusiak, Hannoun), 31. Chlán (Džugan, Števuliak), 45. Hannoun – 7. Josling (Green, Stapley). Rozhodca: Žák, Rojík – Tomáš, Knižka.. Diváci: 2926..
Prenos
Trenčín nezískal žiadny bod ani na Spiši a padá na chvost tabuľky. Rysy sa nedali zlomiť pomerne rýchlym inkasovaným gólom. Bývalého spoluhráča Melicherčíka pozdravili štyrmi gólmi a dočkali sa prvého domáceho triumfu v aktuálnej sezóne. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
58:37
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Andrusiak – 2 min., sekanie.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
56:12
Zopár nebezpečných pukov poletovalo vzduchom a okolo domáceho bránkoviska. Správny cieľ sa však Dukle nepodarilo nájsť.
55:34
Z náročného uhla sa predral k zakončeniu jediný strelec hostí Josling. Ale ani on nepremohol brankára Spišskej Novej Vsi. Ten je maximálne sústredený.
54:44
Trenčanom nič iné neostáva iba to ešte skúšať na Spišskú. K zníženiu však neprišlo. Mareks Mitens bol v správnom čase na správnom mieste.
53:49
Dostatočne razantné zakončenie predviedol Schmiemann. Mitens výborne zapracoval betónmi a poradil si s touto strelou.
Dnešný zápas sleduje 2926 divákov.
importantReklamná prestávka.
50:24
Mitens zneškodnil Hlaváčovu strelu, ktorú mu mieril na prednú žŕdku.
48:56
Ďalšia nepríjemná strela domácej Spišskej. Z uhla ju vyslal Američan Ford. Melicherčík v tomto prípade bol oporou Dukly.
47:45
Na rameno trenčianskeho brankára vypálil Žiak. Úspešný zákrok Melicherčíka a rovnako tak mal šťastie, že tam nikto nečíhal na prípadnú dorážku.
importantReklamná prestávka.
46:39
Hannoun si mohol ísť ešte po jeden presný zásah. Na čele akcie bol s Mykluchom, ale ten mu to nepresne servíroval.
45:42
Zápas sa mení na nadvládu Spišskej Novej Vsi. Aspoň tomu nasvedčujú aktuálne sekundy. Rysy neúnavne krúžia v tretine, Trenčania prevažne postávajú.
44:38
goalSpišská Nová Ves dala gól! DANTE HANNOUN v plnej miere odčinil svoje vylúčenie, hoci jeho tím neinkasoval. Z vlastnej obrannej tretiny šprintoval na Melicherčíka a prekonal ho. Bez asistencie.
44:23
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
43:15
importantDivákov rozhučal v oslabení Dalibor Bortňák! Zvládol prípravu na zakončenie, ale neposlal to za Melicherčíka okolo jeho ľavej tyčky!
42:23
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Hannoun – 2 min., podrazenie.
41:48
Odvážna rozohrávka zo strany Mitensa. Na brankára Spišiakov mieril v rýchlosti Dej a dovolil si pustiť puk do hry.
40:23
Záborského strela bola poslaná priamo do Mitensovej lapačky, ktorý prerušil hru. Žiak s Ališauskasom blokovali Baláža, aby neskúšal dorážanie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 17:46.
Trenčania ostávajú na jednom strelenom góle. V druhej tretine mali jednu presilovku, ale priestupok Forda nedokázali trestať.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:44
Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:07
importantZáborský ponúkol teč Balážovi! Slovenský reprezentant šikovne posielal puk do pravého horného rohu, ale gólový efekt to nemalo!
37:44
Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
Ford – 2 min., sekanie.
importantReklamná prestávka.
35:37
Schmiemann s veľkými problémami prenikal do strely. Nevedel si úplne poradiť s pukom, no akosi mu to na záver vyšlo. V Mitensovom náručí uviazla strela.
34:47
importantSkvelý prehľad Hannouna! Z ničoho nič našiel osamoteného Barcíka, no ten pohrdol touto šancou na zápis do streleckej listiny!
34:19
Valach dvakrát hral na kapitána Rapáča. Ten je výborný v clonení gólmanovi. Na Melicherčíka však nevyzrel.
32:45
Chlánovo časovanie prihrávky na Danielčáka bolo výborne zvládnuté. Z jeho hokejky putoval kvalitný strelecký pokus, no absentovala presnosť.
31:43
Andrusiak spoza brány lišiacky vystrelil, no nedočkal sa odrazu puku dovnútra od zadnej časti Melicherčíkovho ľavého betónu.
30:26
goalSpišská Nová Ves dala gól! Výpad vicemajstra podčiarknutý presným zásahom PETRA CHLÁNA. Nikým nepokrytý sa presadil strelou popod lapačku Melicherčíka. Asistencie: Róbert Džugan a Patrik Števuliak.
importantReklamná prestávka.
30:15
Valach nemal veľmi na výber, čo urobí v defenzíve. Nechal teda vystreliť Ahla, ktorý mieril medzi Mitensove nohy, ale neskóroval. Následne obor Spišskej ihneď uzavrel bránkovisko a nikoho nepustil k svoju spoluhráčovi v maske.
29:33
Romaňák chyboval na útočnej modrej čiare. Dvaja Trenčania ho pretlačili a vydávali sa do ofenzívy. Dej však musel vykorčuľovať, pretože hrozil ofsajd.
28:23
Andrusiak našiel pred bránkou Mykluchu. Bola to pekná súhra, ale domáci mladík nedokázal zakončiť.
importantReklamná prestávka.
27:29
Výzva smerom ku Grochovi, aby to vypustil na Melicherčíka. Prosbu prítomných vypočul, no strelecký pokus nemal presné parametre.
26:51
Džugan povozil popri sebe Schmiemanna, ktorý padal na kolená, ale neodzbrojil šikovného krídelníka.
26:00
Prerušená hra pre hru so zdvihnutou hokejkou. Ukázal tak hlavný rozhodca Marek Žák a posiela hráčov do stredného pásma na vhadzovanie.
24:20
Rapáč pomáhal v útočnom pásme Romaňákovi. Vybojoval pre neho puk, ale mladý zadák Spišskej o neho prišiel, a takisto i o tretinu.
22:57
Ahl využil možnosť na zakončenie. Cez šírku útočného pásma bol presný. Mitens pripravený, a preto si pripísal úspešný zásah.
22:10
Chyba v obrane Trenčína. Puk získal Myklucha, ale nedohodol sa s Andrusiakom, ktorý sa presúval doprava a prihrávka smerovala opačne.
21:09
Majdan mal väčšiu rýchlosť ako Romaňák, preto domáci obranca nechal pokračovať do pásma svojho spoluhráča, no ten odtiaľ odchádzal s prázdnymi rukami.
20:40
Cardwellovi veľmi nesadla strela od modrej čiary. Pokúšal sa uspieť okolo Džugana, ale pokus poslal až na ochrannú sieť. Buly pred Mitensom.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 16:55.
Spišskonovoveskí legionári otočili vývoj skóre v prospech vicemajstra, ktorý od 7. minúty prehrával.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:34
Prechod Trenčanov do pásma režíroval Sojčík s Hudecom a podporoval ich Tomáš Starosta, ale prihrávka na neho bolo príliš prudká.
16:48
goalSpišská Nová Ves dala gól! Tlak Spišiakov bol enormný a bolo otázkou času, kedy to praskne, čo sa nakoniec stalo. RYAN MACKINNON presne namieril a bolo vymaľované. Asistencie: Zack Andrusiak a Dante Hannoun.
15:27
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Trenčín:
Macejko – 2 min., sekanie.
importantReklamná prestávka.
14:27
importantVo vynikajúcej palebnej pozícii a predovšetkým gólovej sa ocitol Peter Sojčík! Nedokázal to však poslať k žŕdke! Mitens s čistým zákrokom!
14:12
Burzanova hokejka sa dotkla tej Valachovej, ale nezabránila presnému pokusu. Melicherčík sa presunul k tyčke a použil lapačku.
13:33
Kombinačnú akciu prvého domáceho útoku znegovala nepresná prihrávka do jazdy pre Forda. Ten to dostal na päty.
12:48
Zablokovaná hokejka Baláža v poslednej chvíli. Viacero Spišiakov sa k nemu nalepilo. Následne Števuliak poslal puk aspoň do strednej tretiny.
11:05
goalSpišská Nová Ves dala gól! ZACK ANDRUSIAK sa dostal k odrazenému puku. Melicherčíkovi clonili vlastní hráči, ktorí ho hľadali, no ten už bol hlboko v bránke po bekhendovej koncovke. Asistencie: Ryan MacKinnon a Dávid Romaňák.
importantReklamná prestávka.
09:41
importantTrenčiansky prepad medzi kruhmi! Patrik Števuliak získal puk, ale bekhendový blafák medzi Melicherčíkove nohy sa neujal!
09:01
Danielčák s jasným zámerom strieľal na pravý betón Melicherčíka, ktorý mal v tesnej blízkosti Drábeka, ale jeho dorážka už neprišla.
importantReklamná prestávka.
07:29
importantNebezpečný puk, ktorý skoro prekvapil Mitensa! Šmýkal sa smerom k pravému betónu, no lotyšský brankár ho stihol posunúť preč!
06:08
goalTrenčín dal gól! SEAN JOSLING poslal zakončenie a slávil úspech. Asistencie: Gordon Green a Brett Stapley.
04:48
MacKinnonov pokus ešte prešiel cez meter trenčianskych hráčov, pretože strieľal zároveň s hvizdom rozhodcu, ktorý odpískal ofsajd. V opačnom prípade by určite išli po ňom vojaci, ako to býva v iných prípadoch.
04:08
Trenčiansky legionár Josling bol nedávno v konflikte so Števuliakom pri buly a oboch musel riešiť čiarový arbiter. Teraz hosťujúci hráč išiel viackrát po Džuganovi. Vylučovať sa však nebude.
03:27
Výborná, povestná, ďalekonosná a najmä presná strela domáceho obrancu Valacha. Oprel sa do toho hneď z buly. Melicherčík nechal spojené betóny.
03:13
Cardwell teraz zahral na náhodu, nakoľko Mitensovi komplikovali výhľad hráči pred ním. Puk tesne presvišťal okolo ľavej žŕdky.
02:31
Zakázané uvoľnenie Trenčína. Žiak sa ešte otočil a pozeral za seba, či musí hrať, no opak bol pravdou. Vhadzovanie v pásme Spišskej. Na buly ide Bortňák.
01:03
Kým Melicherčík nemusel zasahovať pri spomínanej príležitosti domáceho útočníka, puk v moci už drží Mitens. Pálil Stapley.
00:23
Do prvej šance sa mohol dostať Džugan, ktorému prihrával zo zadného mantinelu Chlán. Pri presile hostí ale nemal priestor na zakončenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Spišská Nová Ves: Mitens – Žiak, Ališauskas, Romaňák, MacKinnon, Groch, Valach, Barcík – Majdan, Ford, Rapáč (C) – Andrusiak, Myklucha, Hannoun – Džugan, Chlán, Števuliak – Drábek, Bortňák, T. Danielčák.

Tréner: Jason O´Leary.

HK DUKLA Trenčín: Melicherčík – Hlaváč, Cardwell, Hatala, Schmiemann, Starosta, Bokroš, Laurenčík, Macejko – Záborský (C), J. Baláž, Ahl – Green, Stapley, Josling – Burzan, Sojčík, D. Hudec – Krajčovič, F. Dej, Tomík.

Tréner: Ernest Bokroš.

Rozhodca: Žák, Rojík – Tomáš, Knižka.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 2. kola Tipos extraligy medzi Spišskou Novou Vsou a Trenčínom.

HK Spišská Nová Ves


Vicemajster vstupoval do sezóny štvrťfinálovým repete proti Banskej Bystrici. Duel sa hral na ľade baranov. Každý chvíľku ťahal pílku, ale ako prehraté mužstvo odchádzalo to spišskonovoveské. Rysy si priviezli bod po prehre 3:4 v predĺžení. Prvými strelcami tímu boli dva razy Števuliak a Andrusiak.

HK DUKLA Trenčín

Tréner Ernest Bokroš zažil hroznú premiéru na lavičke Dukly. V Trenčíne sa predstavil úradujúci majster z Nitry, ktorý súpera rozhodne nešetril. Corgoni sa pod hradom Matúša Čáka rozstrieľali a zvíťazili 7:2. Hostia prídu na Spiš napraviť si chuť, ale štatistika z minulej sezóny pripomína, že Spišská šestnásť domácich zápasov po sebe neprehrala.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčín prežíva hrozný úvod sezóny. Na Spiši nepokračoval v nastolenom tempe