Štajnoch si našiel nový klub, bude hrať nadnárodnú súťaž

Obranca Martin Štajnoch v drese slovenskej reprezentácie.
Obranca Martin Štajnoch v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
SITA|10. jan 2022 o 17:00

Tridsaťjedenročný bek naposledy pôsobil v Slovane.

BRATISLAVA. Takmer mesiac bol bez klubu slovenský hokejový obranca Martin Štajnoch. Po decembrovom odchode z extraligového Slovana Bratislava však už má nového zamestnávateľa.

Tridsaťjedenročný bek sa dohodol s rakúskym klubom Black Wings Linz z nadnárodnej Ice Hockey League. V tejto súťaži už v minulosti hrával za Salzburg, za ktorý si pripísal 91 štartov a nazbieral 33 kanadských bodov.

"Sme radi, že sa nám v osobe Martina Štajnocha podarilo získať medzinárodne skúseného obrancu. Svoj veľký potenciál už v našej súťaži ukázal.

Vzhľadom na pokračujúcu sezónu je príchod Martina vzrušujúcou možnosťou," povedal na oficiálnom webe Linzu generálny manažér Gregor Baumgartner.

Martin Štajnoch pôsobil na Slovensku medzi seniormi v Slovane Bratislava, domácu extraligu však okúsil aj v tíme HK Orange 20.

Skúsenosti zbieral v ruskej KHL v Chanty-Mansijsku, v českej extralige v Hradci Králové, v spomenutom Salzburgu aj v nemeckej DEL v Norimbergu.

Bol širším členom slovenskej hokejovej reprezentácie, na vrcholné podujatie (MS, ZOH) sa však medzi seniormi neprebojoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Štajnoch si našiel nový klub, bude hrať nadnárodnú súťaž