Slovan začne sezónu na východe, prvé kolo prinesie aj regionálne derby

Hokejisti HC Slovan Bratislava.
Hokejisti HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|11. aug 2022 o 13:40 (aktualizované 11. aug 2022 o 13:50)

Vyžrebovali nový ročník Tipos extraligy.

BRATISLAVA. V úvodnom kole novej sezóny hokejovej extraligy naplánovanom na piatok 16. septembra úradujúci majster HC Slovan Bratislava nastúpi na ľade Popradu.

Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK) predstavila program štartu 30. ročníka na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Nešlo o tradičný žreb, keďže kluby mali vopred pridelené čísla a známe bolo aj to, že tím s jednotkou vyzve doma dvanástku, dvojka si zmeria sily s jedenástkou, trojka s desiatkou, štvorka s deviatkou, päťka s osmičkou a šestka so sedmičkou.

Vicemajster z Nitry sa v prvom kole predstaví doma proti Novým Zámkom, Košice vycestujú do Michaloviec, hokejisti Banskej Bystrice vyzvú Spišskú Novú Ves, Zvolen hostí Trenčín a Prešov si zmeria sily s Liptovským Mikulášom.

Vedenie súťaže zverejní rozpis základnej časti v blízkej budúcnosti. Najvyššia slovenská hokejová súťaž bude mať rovnako ako v predchádzajúcom ročníku spolu 12 účastníkov a totožné zloženie, v baráži totiž hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali víťaza SHL zo Žiliny a udržali sa medzi domácou elitou.

Podľa šéfky APHK Anety Büdiovej extraligové kluby toto rozhodnutie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) nepovažujú za uzavreté, keďže si prajú, aby sa pokračovalo "po starom".

"Pevne dúfam, že kluby budú aktívne v práci s divákmi, ale aj APHK sa bude snažiť prilákať fanúšikov k televíznym obrazovkám a na štadióny," povedala tiež Büdiová.

"Novinky týkajúce sa modelu nie sú žiadne. Po športovej stránke, vrátane baráže, je to pútavý model,“ povedal člen Ligovej rady Rastislav Konečný.

Ozrejmil tiež, že na programe je 44 kôl plus ďalších šesť regionálnych kôl počas Vianoc. Šampión sezóny 2022/2023 bude známy najneskôr 27. apríla 2023, na tento termín je naplánovaný siedmy duel finále play-off.

Program 1. kola hokejovej extraligy 2022/2023

/piatok 16. septembra 2022/

  • HC '05 Banská Bystrica - HK Grotto Spišská Nová Ves
  • HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice
  • HK Poprad - HC Slovan Bratislava
  • HK Nitra - HC Nové Zámky
  • HC Prešov - MHk 32 Liptovský Mikuláš
  • HKM Zvolen - HK Dukla Trenčín

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan začne sezónu na východe, prvé kolo prinesie aj regionálne derby