HOKEJ-NHL: Selänne prvý raz proti Gáboríkovej Minnesote

SITA|29. jan 2008 o 08:39

ANAHEIM 29. januára (SITA, AFP) - Polročné koketovanie Teemu Selänneho s myšlienkami o konci kariéry sa definitívne skončilo a fínsky krídelník sa vracia na hokejovú scénu NHL. Radostnú správu v pondelok ...

ANAHEIM 29. januára (SITA, AFP) - Polročné koketovanie Teemu Selänneho s myšlienkami o konci kariéry sa definitívne skončilo a fínsky krídelník sa vracia na hokejovú scénu NHL. Radostnú správu v pondelok potvrdilo vedenie Anaheim Ducks, v ktorého drese naposledy Selänne dvíhal nad hlavu Stanleyho pohár. Do kádra kalifornských "káčerov" sa tak po kapitánovi majstrovského tímu Scottovi Niedermayerovi vracia ďalší strojca vlaňajšieho úspechu. V pondelok 37-ročný rodák z Helsínk podpísal ako neobmedzený voľný hráč ročný kontrakt s Anaheimom. Už Niedermayerov decembrový návrat sa pozitívne odzrkadlil na výsledkoch obhajcu trofeje, so skúseným obrancom v zostave majú Ducks bilanciu 12 víťazstiev, 5 prehier, 2 prehry po predĺžení či samostatných nájazdoch, a to ešte pokazenú sériou troch prehier pred Zápasom hviezd.

"Po pár týždňoch korčuľovania som znovu našiel hokejovú vášeň. Anaheim je jediné mesto, kde som ešte chcel hrať," povedal bývalý hráč Winnipegu, San Jose a Colorada Selänne.

S Niedermayerom sa do Anaheimu vrátila istota v zadných radoch s "fínskym bleskom" by mala vzrásť jeho ofenzívna sila. V minulej sezóne zaznamenal Selänne 94 kanadských bodov, so 48 gólmi mu patrila medzi kanoniermi súťaže tretia priečka a bol lídrom tímu v produktivite, počte gólov, presných zásahov dosiahnutých v presilovkách (25) aj s prívlastkom víťazné (10). Stal sa najstarším hráčom v histórii NHL, ktorý pokoril métu 45 gólov v jednom ročníku. V play off sa potom prezentoval 5 gólmi a 10 asistenciami. Po 14 rokoch v NHL má 10-násobný člen All-Star tímu na konte 540 gólov a 595 asistencií a medzi aktívnymi strelcami mu patrí 5. priečka.

Selänne by sa mal s Anaheimom vydať už na osemzápasovú sériu po klziskách súperov, ktorá sa začne v stredu v Minnesote.


Nachádzate sa tu:
Domov