Arizona vysoko prehrala, Pánik bol pri inkasovaných góloch

Gólman Calgary Mike Smith vyráža strelu Richarda Pánika.
Gólman Calgary Mike Smith vyráža strelu Richarda Pánika.
Sportnet|26. nov 2018 o 06:36

Slovenský krídelník sa prezentoval tromi strelami, ale aj dvomi mínuskami.

NEW YORK. Jednou z hviezd NHL sa v noci na pondelok stal ľavý krídelník tímu Nashville Predators Austin Watson, ktorý hetrikom prispel k víťazstvu Predators 5:2 nad Anaheimom v pomere 5:2.

Dvadsaťšesťročný krídelník naplno využil ponúknutú príležitosť, keď pri absencii zraneného Viktora Arvidssona nastúpil v prvom útoku Predators po boku Filipa Forsberga a Ryana Johansena.

"Keď dostanete možnosť hrať s takými šikovnými hráčmi, musíte sa jej chopiť. Bola to zábava. Som rád, že som mohol mojimi gólmi prispieť k víťazstvu," vyznal sa Watson po premiérovom profiligovom hetriku.

Gól vsietil v každej tretine - prvý pri hre 5 na 5, druhý v presilovke a tretí do prázdnej bránky.

Štyri góly Ligtning v prvej tretine

Rovnaký výsledok sa zrodil aj v zápase medzi Tampou Bay a New Jersey. Lightning viedli po dvanástich minútach úvodnej tretiny už 4:1 a náskok si udržali. Streliť štyri góly sa tímu z Floridy podarilo v druhom zápase po sebe.

Brayden Point prispel k víťazstvu dvoma gólmi a asistenciou, skórovali aj Alex Killorn, Tyler Johnson a Cedric Paquette.

Brankár Louis Domingue si pripísal 33 úspešných zákrokov.

"Samozrejme, chcel by som, aby sme každý zápas začínali takto. Ak v tom budeme pokračovať, budeme na tom dobre. Myslím si, že sme odohrali dobrých 60 minút," uviedol pre oficiálny ligový web obranca Victor Hedman.

Slovenský bek Tampy Erik Černák nastúpil v druhom obrannom páre po boku Ryana McDonagha.

Košický rodák odohral presne 17 minút, počas ktorých sa zapísal do štatistík jedným plusovým bodom, jednou strelou a dvomi bodyčekmi.

Pre Černáka to bol siedmy zápas v najprestížnejšej svetovej súťaži, má na konte tri asistencie, šesť "plusiek" a osem trestných minút.

Erik Černák (Vľavo) v súboji s Brettom Seneyom z New Jersey Devils.
Erik Černák (Vľavo) v súboji s Brettom Seneyom z New Jersey Devils. (Autor: SITA/AP)

Brankár New Jersey Cory Schneider pustil päť gólov z 35 striel. Americký gólman stále čaká na svoj prvý triumf v sezóne, zatiaľ si pripísal len päť prehier. Nezvíťazil dokonca v ostatných sedemnástich meraniach síl v základnej časti.

"Je ťažké zvíťaziť, keď vám brankár skomplikuje zápas už v prvej tretine. Nebolo to fér voči mojim spoluhráčom. Je to pre mňa sklamanie," povedal Schneider.

Tri góly Calgary v oslabení

Ešte výraznejším rozdielom sa skončil duel vo Phoneixe kde hráči Calgary Flames zvíťazili nad domácimi Coyotes 6:1 vďaka vysokej streleckej úspešnosti. Na šesť gólov im stačilo 27 streleckých pokusov (vyše 22-percentná úspešnosť). Po dva góly zaznamenali obranca Noah Hanifina a útočník Mark Jankowski.

Flames strelili tri góly v oslabení, čo sa im podarilo iba tretíkrát v klubovej histórii. V početnej nevýhode skórovali Hanifin, T. J. Brodie i Jankowski. Tri góly vo vlastnom oslabení v jednom zápase strelili 9. marca 1991 proti St. Louis a 17. októbra 1997 proti Coloradu.

"Máme veľa hráčov, ktorí sú schopní poslať puk do siete. Pracujeme ako skupina, pričom všetci máme dostatok sebavedomia. Ideme od zápasu k zápasu. Po každom góle chceme streliť ďalší," poznamenal obranca Flames Travis Hamonic.

Slovenský reprezentant Richard Pánik hral v druhej formácii Arizony. Pripísal si tri strelecké pokusy a dve mínusky za pobyt na ľade pri inkasovaných góloch. Na ľade strávil necelých 17 minút a nebodoval v šiestich zápasoch v rade. Coyotes prehrali štvrtý zápas za sebou.

"Niektorí hráči by mali začať naozaj hrať. Naša hra v presilovkách bola príšerná. Stála nás celý zápas. Nevyvinuli sme v nich dostatočné úsilie. Presilovky nás v uplynulých piatich či šiestich zápasoch zabíjajú, musíme to zlepšiť," povedal kouč Coyotes Rick Tocchet.

Trénera Petersa dočasne vyradil puk

Tocchetov náprotivok Bill Peters zažil síce víťazný, ale aj bolestivý zápas. Počas druhej tretiny si nevšimol letiaci puk z hracej plochy a ten ho zasiahol priamo do tváre. Päťdesiattriročný kouč utrpel krvavé zranenie na brade, ktoré si vyžiadalo až osem stehov. Po približne desiatich minútach hracieho času sa však vrátil späť na lavičku.

"Myslím si, že zajtra ma to bude bolieť viac. Je to jedna z vecí, ktoré sa môžu stať a nedajú sa príliš ovplyvniť. Musíte si na to akurát dávať pozor. Lekári odviedli dobrú prácu, zašili mi ranu a vrátili ma späť do práce. Dúfam, že sa mi to stalo posledný raz, ale pochybujem o tom," povedal po skončení stretnutia Peters.

Skúsený Kanaďan pôsobí v NHL od sezóny 2011/2012. Najskôr bol v pozícii asistenta v Detroite Red Wings, následne štyri roky viedol ako hlavný tréner Carolinu Hurricanes a v lete prebral Calgary Flames.

Na medzinárodnom poli absolvoval s výberom "javorového listu" tri majstrovstvá sveta a jeden Svetový pohár, pričom až trikrát oslavoval zisk najcennejšieho kovu.

Brown trojgólovým hrdinom Kings

Aj v Los Angeles svietil na tabuli po zápase výsledok 5:2. Domáci Kings zdolali Edmonton Oilers, hetrikom sa blysol Dustin Brown a pomohol tak tímu ukončiť sériu prehier na domácom ľade, ktorá trvala päť zápasov.

"V útoku sme si konečne vedeli presnejšie prihrať. Ak si presne prihrávate a častejšie si posúvate puk, otvára sa vám viac priestoru na ľade," podotkol hrdina stretnutia Brown, ktorý dal piaty hetrik v NHL.

V drese Oilers sa dvakrát presadil Alex Chiasson.

Slovenský brankár Peter Budaj sleduje zápas pripravený zasiahnuť ako dvojka tímu. Prednosť pred ním dostal Američan Calvin Petersen.

Na druhej strane stále chýba rekonvalescent Andrej Sekera. Slovenský obranca sa po zranené achillovky zapája do tímového tréningu a čoskoro by mohol zasiahnuť do bojov v profilige.

Oilers prehrali štvrtý súboj z uplynulých piatich a pod vedením nového trénera Kena Hitchcocka majú bilanciu 1-1-1.

Výsledky NHL:

Arizona Coyotes - Calgary Flames 1:6 (0:2, 0:2, 1:2)
Góly:
54. Keller - 8. Monahan (J. Gaudreau, Giordano), 17. Hanifin, 29. Hanifin (Neal, D. Ryan), 32. Jankowski (Brodie, Dubé), 44. Brodie (Backlund), 45. Jankowski
Richard Pánik (Arizona) odohral 16:35 min, 0+0, -2, 3 strely, 2 "hity"

Tampa Bay Ligtning - New Jersey Devils 5:2 (4:1, 1:0, 0:1)
Góly:
4. Killorn (Joseph), 8. Point (Kučerov, Hedman), 10. T. Johnson (Point, Kučerov), 12. Paquette (Callahan, Girardi), 29. Point - 10. Noesen (Seney), 46. Bratt
Erik Černák (Tampa Bay) 17:00 min, 0+0, +1, 1 strela, 2 "hity"

Nashville Predators - Anaheim Ducks 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Góly:
12. Watson (Bonino, Sissons), 26. Bonino (Sissons), 39. Watson (Josi, Fiala), 43. C. Smith (F. Forsberg, Ekholm), 59. Watson (Ellis, Josi) - 23. Henrique (Rakell, Montour), 40. Kaše (M. Pettersson)

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Góly:
8. D. Brown (Kopitar, Forbort), 25. D. Brown (Kopitar), 45. Kopitar (Forbort, N. Thompson), 60. D. Brown (J. Carter, Doughty), 60. Luff - 14. Chiasson (McDavid, Klefbom), 23. Chiasson (Klefbom, Nugent-Hopkins)
Peter Budaj (Los Angeles) presedel duel na striedačke

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Arizona vysoko prehrala, Pánik bol pri inkasovaných góloch