Adam Sýkora určite dostane príležitosť v prvom tíme Rangers, tvrdí odborník

Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers.
Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers. (Autor: Twitter New York Rangers)
Nikola Baďová|24. aug 2022 o 19:30

Novinár hodnotil aj šance ďalších slovenských hokejistov.

BRATISLAVA. Odborník Corey Pronman vydal pre magazín The Athletic rebríček, v ktorom hodnotil, ktorý klub NHL má najlepších mladíkov do 22 rokov.

New York Rangers sa v celkovom hodnotení umiestnil na 9. mieste.

Následne v rámci klubov robil poradie týchto mladíkov. Na prvé miesto zaradil pri Rangers jednotku draftu z roku 2020 Alexisa Lafreniéra, ktorý má za sebou už dve sezóny v NHL.

Jednou z kľúčových postáv je aj sedemnásťročný Adam Sýkora, ktorého si v klube vybrali ako prvú voľbu tohtoročného draftu NHL. Celkovo sa v hodnotení umiestnil na dvanástom mieste klubových talentov. 

Sýkora môže byť všestranný

Odchovanec nitrianskeho hokeja zaujal najmä svojou súťaživosťou a dobrou prácou s pukom. Podľa Pronmana už v ranom veku ukázal, že môže byť všestranným hráčom. 

„Sýkora je vysoký iba 180 cm a má slušné korčuliarske a ofenzívne schopnosti. Otázkou je, či je to dostatok na to, aby sa stal hráčom NHL na plný úväzok.

Je to jeden z najmladších hráčov drafte, takže je tu dostatok priestoru na zlepšenie. Určite dostane príležitosť v niekoľkých zápasoch,“ napísal odborník. 

Adam Sýkora má za sebou mimoriadne vydarenú sezónu. Pred rokom pomohol slovenskej osemnástke k senzačnému druhému miestu na turnaji Hlinka Gretzky Cup, s HK Nitra sa prebojoval do finále Tipos extraligy a zahral si na troch svetových šampionátoch. 

Najprv pomohol slovenskej osemnástke k návratu do elitnej kategórie, vybojoval si miestenku na seniorský šampionát do Fínska, kde sa stal najmladším slovenským strelcom a predstavil sa aj na preložených juniorských majstrovstvách sveta. 

Ďalšiu sezónu po dohode s New Yorkom Rangers odohrá v domácej extralige. „Dostal som avízo, že ostanem na Slovensku. Klub New York Rangers bude rád, ak zotrvám v Nitre pri mužskom hokeji,“ povedal Sýkora. 

Chromiak slabší mimo puku

Na desiatom mieste v rebríčku hráčov do 22 rokov sa umiestnil tím Los Angeles Kings s Martinom Chromiakom. V rebríčku talentov sa Slovák nachádza mimo hodnotených hráčov. 

Dvadsaťročného útočníka si vybral klub z Kalifornie v piatom kole roku 2020 zo 128. miesta. 

Minulú sezónu odohral v kanadskej juniorskej lige. V klube Kingston Frontenacs bol najlepší strelec. V útoku nastupoval so Shaneom Wrightom, s ktorým si výborne rozumel na ľade i mimo neho. 

„Chromiak je veľmi skúsený strelec s dobrým hokejovým cítením. Jeho korčuľovanie je však iba v poriadku a mimo puku toho veľa neponúka,“ zhodnotil Pronman. 

Kňažkov vydarený polrok

Dvanáste miesto medzi klubmi zaujal tím Columbus Blue Jackets. Dvadsaťročný obranca Samuel Kňažko obsadil trináste miesto medzi mladíkmi. 

Posledné štyri roky strávil vo Fínsku. Polovicu minulej sezóny odohral v kanadskej juniorskej súťaži, kde sa s mužstvom Seattle Thunderbirds prebojoval až do finále. V ňom nestačil na Edmonton Oil Kings v zostave s Jakubom Demekom. 

„Kňažko mal vo Fínsku opäť pomalý štart. Jeho hra sa rozbehla až v polovici sezóny, keď prišiel do Severnej Ameriky a stal sa dôležitou súčasťou dlhého play off súťaže WHL. 

Stále pochybujem o tom, či je jeho hra s pukom dostatočne prirodzená na to, aby sa stal právoplatným hráčom prvej štvorky NHL. 

Je to však výborný korčuliar s vysokou úrovňou súťaživosti, ktorý by sa mohol stať plnohodnotným obrancom,“ napísal odborník. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Adam Sýkora určite dostane príležitosť v prvom tíme Rangers, tvrdí odborník