V hre mal niekoľko alternatív. Sýkora už vie, kde odohrá ďalšiu sezónu

Adam Sýkora pre odletom na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone.
Adam Sýkora pre odletom na MS hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone. (Autor: TASR)
Sportnet|1. aug 2022 o 11:50

Na šampionáte hráčov do 20 rokov by mal patriť k lídrom slovenského výberu.

BRATISLAVA. Hokejový útočník Adam Sýkora prezradil, že nasledujúcu sezónu odohrá v domácom klube HK Nitra. 

Jeden z lídrov na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov mal v hre niekoľko alternatív. 

Rozhodujúce slovo majú Rangers. Oni povedia, čo bude pre mňa najlepšie. Ja by som rád zostal pri mužskom hokeji. Buď v Nitre alebo vo Švédsku. Bola by to pre mňa skvelá výzva," priznal Sýkora.

Rangers v hľadisku

Sedemnásťročný nitriansky odchovanec sa v rozvojom kempe New Yorku Rangers ukázal vo výbornom svetle. Bezprostredne po ňom sa dohodol na spolupráci so svojím novým klubom a podpísal nováčikovský kontrakt. 

„Počas kempu v New Yorku mi v klube povedali, že budú radi, ak pôjdem na juniorský šampionát,“ prezradil mladý hokejista. 

Majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov dajú bodku za úspešnou sezónou rodáka z Piešťan. Minulý rok si zahral vo finále Hlinka Gretzky Cupu, tešil sa z titulu na turnaji 1-A divízie MS hráčov do 18 rokov, s klubom HK Nitra sa prebojoval do finále Tipos extraligy a absolvoval aj premiéru v seniorskej reprezentácii na MS vo Fínsku.

Pred necelým mesiacom si ho v drafte vybral New York Rangers v druhom kole zo 63. miesta. 

„Mám informácie, že z Rangers prídu pozrieť aj na šampionát do Edmontonu, aby videli, ako som schopný konkurovať ostatným hráčom a ako sa s tým popasujem. Určite budú radi, keď mi to vyjde. Rovnako aj ja budem rád, ak dostanem lepšiu pozíciu v kempe,“ povedal šikovný útočník. 

Radosť v Nitre

Pred odletom do Kanady už Adam Sýkora vedel, kde bude jeho pôsobisko v ďalšej sezóne. 

„Dostal som avízo, že ostanem na Slovensku. Klub New York Rangers bude rád ak zotrvám v Nitre pri mužskom hokeji. Som rád, pretože v Nitre sú skvelí ľudia a skvelí fanúšikovia. Sme výborný kolektív. Mám ich veľmi rád. Som tam ako doma,“ tešil sa mladík. 

Rovnako nadšení boli aj pod Zoborom. „Myslím, že sú veľmi spokojní, že s nimi ostávam,“ uzavrel Sýkora. 

Dres Corgoňov budúcu sezónu oblečie aj ďalší juniorský reprezentant Oleksij Myklucha, ktorý posledné tri sezóny odohral v kanadskej juniorke. 

„Veľmi sa teším, že budem hrať aj s Adamom. Je to skvelý chalan. Nitra je úžasné miesto, kde si môžem naštartovať seniorskú kariéru. 

Sú tam skvelí fanúšikovia a skvelá atmosféra. K rozhodnutiu mi napomohla aj výborná povesť Nitry,“ prezradil devätnásťročný útočník, ktorý sa narodil v poľskom Bialystoku, jeho rodičia sú Ukrajinci a on nastupuje vo farbách Slovenska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V hre mal niekoľko alternatív. Sýkora už vie, kde odohrá ďalšiu sezónu