Hviezdy NHL si zahrali v Alpách. Na rekordný zápis to však nebolo

Nico Hischier.
Nico Hischier. (Autor: SITA/AP)
TASR|13. aug 2024 o 19:04

Hokejový duel v najvyššie položenom mieste bol v horskom regióne Ladach v indickej časti Kašmíru.

BERN. Profesionálni hokejisti sú už zvyknutí na rôzne podujatia na nezvyčajných miestach, ako sú exhibičné vystúpenia, zápasy pod holým nebom či "góly z bufetu".

Švajčiarski hráči si však v uplynulých dňoch vyskúšali naozaj niečo netradičné - zahrali si partičku vo výške 3454 metrov nad morom.

Podujatie sa uskutočnilo v sedle Jungfraujoch, vyhľadávanom turistickom mieste vo švajčiarskych Alpách, kde leží najvyššie postavená železničná stanica v Európe.

Na exhibícii sa predstavili hviezdy New Jersey Devils Nico Hischier a Jonas Siegenthaler spolu s krajanmi z NHL Ninom Niederreiterom, Piusom Suterom či Philippom Kurashevom.

Proti nim sa postavili hráči neďalekého Bernu, ktorí nakoniec prehrali tesne 5:6, informovalo stredisko na sociálnych sieťach.

Organizátori síce nazvali exhibíciu "Najvyšší hokejový zápas na svete", no podľa oficiálnej stránky Guinessovej knihy rekordov im ešte poriadny kus chýbal.

Hokejový duel v najvyššie položenom mieste totiž odohrali 6. februára 2018 v horskom regióne Ladach v indickej časti Kašmíru.

Hokejový tréner Adam Sherlip so svojou nadáciou The Hockey Foundation si vtedy dali "partičku" vo výške 4361 metrov nad morom. Duelu sa zúčastnili hráči z jedenástich krajín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdy NHL si zahrali v Alpách. Na rekordný zápis to však nebolo