Lopušanovú vyhlásili za najlepšiu útočníčku turnaja, jej gól si vybrala aj ESPN

Najlepšie hráčky na World Selects International. Nela Lopušanová druhá sprava.
Najlepšie hráčky na World Selects International. Nela Lopušanová druhá sprava. (Autor: Twitter/Hockey News Hub)
Sportnet|1. aug 2023 o 00:20

Na turnaji v Prahe dala 15 gólov.

PRAHA. Nela Lopušanová sa zúčastnila v posledných dňoch na turnaji World Selects International do 18 rokov, ktorý sa uskutočnil v Prahe.

Na turnaji reprezentovala tím Premier Ice Prospects, s ktorým obsadila na turnaji 2. miesto. Jediný duel, ktorý zámorský tím prehral, bol vo finále proti českému výberu 1:4. Ostatných šesť duelov vyhral.

Lopušanová v auguste odchádza do Severnej Ameriky, kde bude študovať a hrať hokej - aj s viacerými spoluhráčkami z tímu Premier Ice Prospects.

V prvom zápase si Lopušanovej tím poradil práve s českým výberom do 18 rokov, ktorý porazil 2:1. Mladá Slovenka v tomto dueli strelila gól, ktorým rozhodla o výhre. V ďalšom zápase proti mladému výberu zo Švédska dala ďalšie dva góly.

V treťom dueli proti Fínsku sa jej darilo už oveľa viac. Pri výhre 10:1 si pripísala šesť bodov za tri góly a tri asistencie. Hetrik zavŕšila ešte pred koncom druhej tretiny.

Štvrtú výhru v rade vybojoval americký tím v dueli proti Nemecku, ktoré zdolal 9:0. Slovenka skórovala dvakrát.

V poslednom skupinovom dueli proti tímu Draftday vyhral tím 5:0, Lopušanová mala na konte štyri body za tri góly a jednu asistenciu. Hetrik zavŕšila ešte o minútu skôr ako proti Fínsku.

Jej gól zaujal v zámorí

Prvý pekný gól, ktorý Lopušanová strelila na turnaji, bol hneď v úvodnom dueli proti Česku. Prešla cez celé klzisko a dokázala puk poslať za chrbát českej brankárky. V dueli skúšala aj povestný "Michigan", ktorý jej ale tentoraz nevyšiel.

Do hľadáčika sa dostala aj v semifinálovom dueli turnaja, keď americký tím zvíťazil proti Nemkám 10:0. Lopušanová v tomto dueli strelila štyri góly, z toho jeden zaujal azda najviac.

Na 6:0 zvyšovala na začiatku druhej tretiny parádnou bejzbalovou strelou z otočky a z bekhendu po tom, čo prešla niekoľko obrankýň súperiek.

Gól zaujal aj v zámorí, televízia ESPN ho zaradila do svojej každodennej rubriky Top 10 plays, kde sa umiestnila na 2. mieste. Prekonala aj futbalový gól zo stredu ihriska, či basketbalový prienik a následný smeč.

VIDEO: Top 10 v sobotu podľa ESPN

Najlepšia útočníčka turnaja

Na konci turnaja mala talentovaná slovenská hokejistka 19 kanadských bodov za 15 gólov a 4 asistencie. Stala sa tak najproduktívnejšou hráčkou na turnaji.

Okrem toho jej organizátori udelili aj titul najlepšia útočníčka turnaja, MVP turnaja bola Češka Adéla Šapovalivová. Tá získala len o bod menej ako Slovenka.

Lopušanová na turnaji skúšala aj druhý "Michigan". Opäť chcela týmto spôsobom prekonať českú brankárku Michaelu Hesovú, ale neuspela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Lopušanovú vyhlásili za najlepšiu útočníčku turnaja, jej gól si vybrala aj ESPN