Druhá šanca na medailu? MS do 20 rokov sa odohrajú nanovo v auguste

Juraj Slafkovský na MS v hokeji do 20 rokov v súboji s Američanom Dominicom Jamesom.
Juraj Slafkovský na MS v hokeji do 20 rokov v súboji s Američanom Dominicom Jamesom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. feb 2022 o 16:55

Majstrovstvá sveta juniorov boli preložené.

PEKING. Vo štvrtok 17. februára predstúpili prezident IIHF Luc Tardif a členovia Rady IIHF Petr Bříza a Zsuzsanna Kolbenheyerová, predsedovia olympijských hokejových turnajov, pred médiá.

Témou stretnutia bolo informovanie o dôležitých témach v medzinárodnej hokejovej sfére.

Ako potvrdili funkcionári, IIHF sa rozhodla nanovo odohrať zrušené MS do 20 rokov. Tie sa konali na prelome rokov, avšak po prepuknutí covidu v niektorých tímoch museli byť zrušené.

"Bude to v polovici augusta v Alberte. Bude to nová súťaž, čo znamená, že na decembrové výsledky zabudneme," povedal Tardif a potvrdil, že pôjde o rovnakú vekovú kategóriu ako na pôvodnom turnaji, teda o hráčov narodených v roku 2002 a mladších.

Na šampionáte sa tak budú môcť zúčastniť aj hráči, ktorí už budú mať za sebou dvadsiate narodeniny.

"Rokujeme so všetkými účastníkmi, diskutujeme o podrobnostiach. Bude to po Hlinka Gretzky Cupe. Bude to hokejový sviatok a tímy sa naň tešia," dodal Tardif.

Bříza dodal, že oproti decembrovému podujatiu je na augustovom turnaji možný zostup, čo znamená, že porazený z duelov o záchranu zostúpi a nahradí ho Bielorusko ako postupujúci tím.

Juniorské majstrovstvá sveta 2023 v ruskom Novosibirsku a Omsku sa uskutočnia v klasickom formáte s desiatimi mužstvami.

Jedným z dôvodov, prečo sa odložené podujatia presunuli na leto, je nádej na lepšiu pandemickú situáciu a zníženie rizika problémov s koronavírusom.

Slovenskí reprezentanti odohrali na zrušených majstrovstvách sveta do 20 rokov dva zápasy. Napriek výbornému hernému prejavu podľahli Američanom aj Švédom, zradila ich koncovka. V tabuľke napokon mali tri body vďaka kontumačnej výhre proti Rusku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Druhá šanca na medailu? MS do 20 rokov sa odohrajú nanovo v auguste