Primátora Michaloviec šokovalo prepustenie Kúdelku. Patrí mu obrovská vďaka, hovorí

Peter Kúdelka.
Peter Kúdelka. (Autor: TASR)
SITA|2. feb 2024 o 11:46

Miroslav Dufinec bývalému trénerovi osobne poďakoval.

BRATISLAVA. Peter Kúdelka zanechal nezmazateľnú stopu na michalovskom hokeji.

To sú slová michalovského primátora Miroslava Dufinca, ktorý sa ťažko zmieruje s náhlou zmenou na poste trénera tímu v jeho meste.

Ako je známe, pred pár dňami Kúdelku na poste hlavného trénera v HK Dukla Ingema Michalovce vystriedal Fín Tomek Valtonen, ktorý už predtým na Zemplíne pôsobil.

Nečakaná zmena prišla po víťazstve 2:1 na ľade Slovana Bratislava, po ktorom patrilo Zemplínčanom v tabuľke štvrté miesto.

"Bolo to pre mňa prekvapenie tak ako pre mnohých Michalovčanov. Tento krok nebol štandardne odkomunikovaný zo strany vedenia klubu, dozvedel som sa o tom z médií.

O to som radšej, že Peter Kúdelka prijal moje pozvanie, mohli sme sa v pokoji porozprávať a za všetko som sa mu mohol poďakovať," uviedol primátor Michaloviec v rozhovore pre TV Mistral.

Podľa Dunfinca Kúdelka spôsobil v Michalovciam v pozitívnom zmysle slova hokejový ošiaľ.

"On stojí za tým, že o michalovskom hokeji sa v poslednom roku a pol hovorí od materských škôl až po kluby dôchodcov a seniorov. Za všetku prácu, ktorú tu vykonal, mu patrí obrovská vďaka," zdôraznil ešte raz primátor.

Rodený Bratislavčan Kúdelka už vo viacerých rozhovoroch naznačil, že od mužstva a fanúšikov, ktorí sa za neho postavili, sa mu neodchádzalo ľahko.

Na druhej strane rešpektuje rozhodnutie vedenia klubu, ktoré dalo prednosť vízii s novým trénerom.

Kúdelka s Michalovcami v minulej sezóne postúpil do semifinále play-off, kde bol jeden zápas od vyradenia neskôr majstrovských Košíc. V aktuálnom súťažnom ročníku smeroval za vylepšením štvrtého miesta z vlaňajška.

"Prežívam obrovské osobné sklamanie, že sa nepodarilo naplniť zmluvu ani osobné ambície, ktoré som mal.

Na druhej strane ma teší spätná väzba, ktorá sa ku mne dostáva, je to veľké zadosťučinenie.

Zaväzuje ma pokračovať v tom, čo som robil doteraz smerom k hráčom, fanúšikom aj celej komunite.

Aj primátorovi som povedal, že malým kúskom sa už cítim byť Michalovčan," povedal Kúdelka po prijatí u primátora a ďalej pokračoval: "Chcel som dokončiť ročník, zažiť úspech s mužstvom.

S chlapcami sme mali najvyšší cieľ, lebo sme mali kvalitu v tíme aj podmienky na prácu. Postupnými krokmi sme k tomu smerovali, ak má niekto iný názor, treba to akceptovať a zmieriť sa s tým."

Kúdelka priznal, že teraz mu príde vhod oddych od hokeja, aby si vyčistil hlavu a našiel novú mieru motivácie.

Primátor Michaloviec vyslovil predpoveď do budúcnosti: "Verím, že naše cesty sa ešte raz pretnú. Želám si, aby sa Peter Kúdelka ešte raz do Michaloviec vrátil."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Primátora Michaloviec šokovalo prepustenie Kúdelku. Patrí mu obrovská vďaka, hovorí