Šéf hokejistov Košíc: Ľudí od chodenia na štadióny odrádzajú televízne prenosy

Michal Chovan dostáva dres za odohraných 700 zápasov v extralige od výkonného riaditeľa HC Košice Miloslava Klímu.
Michal Chovan dostáva dres za odohraných 700 zápasov v extralige od výkonného riaditeľa HC Košice Miloslava Klímu. (Autor: TASR - František Iván)
Patrik Fotta|8. mar 2023 o 07:00

Reagoval aj na štrajk fanklubu.

Sťahovanie do menšieho štadióna a späť, negatívne výsledky, či štrajk nespokojných fanúšikov. Hokejisti HC Košice zažili počas základnej časti extraligy náročné chvíle. Dokázali ich však ustáť a napokon získali prvenstvo a pohár Dušana Pašeka.

Výkonný riaditeľ košického klubu MILOSLAV KLÍMA hodnotí dlhodobú časť súťaže, prezradil, kedy prežíval najnáročnejšie chvíle a reagoval aj na problémy, ktorým museli "oceliari" čeliť.

Blahoželáme k triumfu v základnej časti, ktorý sa podaril Košiciam dosiahnuť po siedmich rokoch. Čo to pre vás znamená?

Veľmi sa tešíme z úspechu, ktorý si tím vybojoval po skutočne dlhej dobe. Na druhej strane treba podotknúť, že to nepreceňujeme. Je to len medzistanica k dosiahnutiu cieľa. Určite chceme dosiahnuť viac.

Po úspechu ale túžia aj ďalšie mužstvá, ktoré budú bojovať o titul. Do veľkej miery bude záležať na forme a zdravotnom stave hráčov. Chcel by som však vyzdvihnúť trénera a celý káder, pretože je to hlavne ich zásluha. Dokázali sme sa dostať z posledného miesta, kde sme sa ešte v októbri nachádzali až na najvyššiu priečku.

Ako ste prežívali záverečné kolo, v ktorom sa rozhodovalo o víťazstve v základnej časti?

Priznávam, že to boli nervy až do konca. Náš zápas v Banskej Bystrici sa skončil o niečo skôr ako duel v Bratislave. Človek nikdy nevie, ako sa to môže skončiť. V športe je možné takmer všetko. Bodaj by naša víťazná séria pokračovala čo najdlhšie.

Tím odišiel hneď po zápase na krátke sústredenie vo Vysokých Tatrách. Bolo to plánované alebo vznikol tento nápad spontánne?

Chceli sme, aby si chlapci po skončení základnej časti trochu oddýchli. Mali dva dni voľno a od stredy už budú pokračovať v tréningovom procese a naplno sa pripravovať na play off.

Viaceré kluby počas sezóny deklarovali, že pre nich bude energetická kríza likvidačná. Náklady na prevádzku štadiónov výrazne stúpli. Vy ste sa počas sezóny presťahovali z menšieho štadióna späť do Steel Arény. Ako máte aktuálne nastavené podmienky platenia energií s vedením haly?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šéf hokejistov Košíc: Ľudí od chodenia na štadióny odrádzajú televízne prenosy