Slovák ukončil gólom dlhú sériu bez bodu. Je to úľava, vraví Miloš Roman

SITA|5. dec 2022 o 14:35

Miloš Roman čakal dvanásť zápasov na kanadský bod v drese českého Třinca.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový reprezentant Miloš Roman sa nedeľu dočkal prvého presného zásahu aj bodu po dvanástich zápasoch, v nedeľňajšom dueli 26. kola českej extraligy prispel gólom k víťazstvu tímu HC Oceláři Třinec 3:0 nad Mladou Boleslavou.

Dvadsaťtriročný útočník v 59. minúte spečatil triumf úradujúceho majstra strelou do prázdnej bránky a pripísal si len svoj druhý gól v aktuálnej sezóne.

"Je to úľava. Veľká vďaka patrí spoluhráčom, ja som musel už len dostať puk do bránky. Napokon vlastne nezáleží na tom, komu to tam padne.

Dôležitý je výsledok," povedal rodák z Kysuckého Nového Mesta vo videu na oficiálnom klubovom webe po stretnutí, ktoré musel odohrať s celotvárovou mriežkou na prilbe.

Priznal, že sa mu s ňou nehralo najlepšie a verí, že ju už nebude potrebovať. "Dúfam, že mi zdravie bude držať. Nastala taká situácia a musel som sa s tým vyrovnať."

"Oceliari" ukončili sériu troch prehier a udržali sa na 4. mieste extraligovej tabuľky so ziskom 41 bodov z 25 zápasov.

"Bolo to veľmi dôležité víťazstvo, najmä po predošlých dueloch, ktoré sme nedotiahli do úspešného konca.

Pred treťou tretinou sme si povedali, čo treba urobiť, aby sme tentoraz nestratili náskok. Som rád, že nám to vyšlo," doplnil mladší brat slovenského hokejového obrancu Michala Romana.

Miloš Roman odohral v tejto sezóne v drese Třinca 20 ligových zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a asistenciu.

V hokejovej Lige majstrov 2022/2023 nastúpil vo všetkých šiestich dueloch skupinovej časti, zaznamenal v nich jeden presný zásah a dve gólové prihrávky.

Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu reprezentoval Slovensko aj na tohtoročných majstrovstvách sveta vo Fínska, v ôsmich súbojoch si pripísal 3 body (1+2).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Slovák ukončil gólom dlhú sériu bez bodu. Je to úľava, vraví Miloš Roman