Kelemen je 74. Slovákom s gólom v NHL, zároveň prvýkrát bodoval

Na snímke slovenský útočník Arizony Miloš Kelemen v súboji s Radimom Šimekom.
Na snímke slovenský útočník Arizony Miloš Kelemen v súboji s Radimom Šimekom. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. apr 2023 o 12:20

Jeho gól zmiernil vysokú prehru.

NEW YORK. Slovenský hokejista Miloš Kelemen strelil vo svojom deviatom zápase v drese Arizony Coyotes premiérový gól v NHL.

Dvadsaťtriročný útočník uzavrel skóre duelu, v ktorom “kojoti” prehrali na domácom ľade so San Jose 2:7. Bronzový medailista zo ZOH v Pekingu sa tak stal 74. Slovákom v poradí, ktorý skóroval v NHL.

Web NHL síce uvádza len 73 slovenských strelcov, ale Petra Ölveckého, ktorý zaznamenal v 32 dueloch dva presné zásahy, zaradila stránka v tomto zozname medzi slovinských hokejistov, hoci v profile ho registruje ako Slováka.

Kelemen zaznamenal svoj prvý kanadský bod v zámorskej súťaži. V 56. minúte potiahol puk po krídle, natlačil sa pred bránku a prekonal Kaapa Kahkonena.

Na ľade bol necelých deväť minút, ale počas štrnástich striedaní bol mimoriadne strelecky aktívny. Na bránku súpera vyslal až šesť striel, najviac zo všetkých hráčov Coyotes a pridal aj štyri bodyčeky.

V tejto sezóne si okrem Kelemena otvorili strelecký účet v profilige aj Juraj Slafkovský (Montreal) a Pavol Regenda (Anaheim). Na farme v AHL odohral Kelemen v tomto ročníku 58 zápasov s bilanciou 14+15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kelemen je 74. Slovákom s gólom v NHL, zároveň prvýkrát bodoval