S Torontom nepodpíše. Američan so slovenskými koreňmi zostáva na univerzite

Obranca Maxim Štrbák v súboji s Matthewom Kniesom, ktorého rodičia pochádzajú zo Slovenska.
Obranca Maxim Štrbák v súboji s Matthewom Kniesom, ktorého rodičia pochádzajú zo Slovenska. (Autor: Andreas Robanser)
Oh my Hockey|15. apr 2022 o 07:04

Matthew Knies nechce prechod do NHL uponáhľať.

TORONTO. Matthew Knies sa počas sezóny 2021/22 nepripojí k Torontu Maple Leafs. Namiesto toho si vybral zotrvanie v univerzitnej NCAA. Informuje o tom insider Elliotte Friedman.

Syn slovenských rodičov mal možnosť po vzore ďalších mladých hráčov podpísať nováčikovský kontrakt s okamžitou platnosťou. Znamenalo by to skorý debut v NHL a o rok kratšiu zmluvu.

Devätnásťročný útočník hráva za Minnesotskú univerzitu, kde definitívne zostane aj v budúcej sezóne. V 33 dueloch v ročníku 2021/22 tu pozbieral 33 (15+18) bodov.

"Samozrejme, ide o hráča, z ktorého sme nadšení. Má za sebou výnimočnú sezónu v univerzitnom hokeji, ale aj na majstrovstvách sveta juniorov a olympiáde. Skutočne sa presadil," povedal pre The Leafs Nation hlavný tréner Sheldon Keefe pred niekoľkými dňami.

Knies absolvoval schôdzku s generálnym manažérom Toronta Kyleom Dubasom, kde padlo definitívne rozhodnutie. K mužstvu Leafs sa nepripojí ani na konci tejto, ani na začiatku nasledujúcej sezóny.

V sezóne 2021/22 sa Knies ukázal na veľkých medzinárodných podujatiach - najprv na zrušených MS do 20 rokov, neskôr na zimných olympijských hrách. Na oboch turnajoch si zahral aj proti Slovensku.

Bol draftovaný z 57. miesta draftu 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»S Torontom nepodpíše. Američan so slovenskými koreňmi zostáva na univerzite