Bača si prežil už druhú výmenu v sezóne, do Michaloviec mieri Galbavý

Matej Bača.
Matej Bača. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
TASR|12. jan 2022 o 21:25

Banská Bystrica s Michalovcami spravili hráčsku výmenu.

BANSKÁ BYSTRICA, MICHALOVCE. Extraligové hokejové kluby HC 05 Banská Bystrica a HK Dukla Ingema Michalovce zrealizovali hráčsku výmenu.

Banskobystrický klub získal obrancu Mateja Baču, opačným smerom zamieril útočník Matej Galbavý. O transfere informoval michalovský klub na sociálnych sieťach.

Pre 26-ročného Baču, ktorý viackrát naskočil aj do ofenzívy, ide už o druhú výmenu v prebiehajúcom ročníku 2021/2022. V závere novembra odišiel z Prešova do Michaloviec za Jána Ťavodu.

V michalovskom drese nastúpil do 10 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 asistenciu a 27 trestných minút. V slovenskej extralige už hral aj za Liptovský Mikuláš a Detvu.

Galbavý prišiel do Banskej Bystrice pred sezónou 2021/2022 po deväťročnom pôsobení vo Švédsku. V drese slovenského klubu získal v 18 zápasoch 1 bod za gól, pripísal si aj dve trestné minúty a jeden plusový bod.

V michalovskej Dukle definitívne skončil kanadský útočník Stefan Fournier, ktorý sa po 15 extraligových zápasoch (2 góly) vrátil do zámorskej súťaže ECHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bača si prežil už druhú výmenu v sezóne, do Michaloviec mieri Galbavý