Strelí Fehérváry viac ako osem gólov? V ofenzíve Washingtonu chce byť užitočnejší

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. aug 2022 o 16:45

Obranca Martin Fehérváry má za sebou vydarený nováčikovský ročník v NHL.

WASHINGTON, BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry sa aktuálne pripravuje na svoju druhú plnú sezónu v tíme Washington Capitals zo zámorskej NHL.

V minulom ročníku si vybojoval stabilné miesto v prvom obrannom páre Caps a v máji reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta vo Fínsku.

"Momentálne mám za sebou osem týždňov silovej prípravy a niekoľko týždňov už chodím aj na ľad," uviedol 22-ročný Bratislavčan pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Do hlavného mesta USA odcestuje v polovici septembra.

Fehérváry si myslí, že sa stal jedným z pilierov obrany Capitals vďaka tvrdej práci: "Je to super. Hrávam prvú obranu a dvadsať minút na zápas. Som nesmierne rád za takú príležitosť."

Uvedomuje si však, že jeho pozícia sa môže veľmi ľahko zmeniť, ak nebude pokračovať v poctivej práci.

"V novej sezóne to môže byť iné, ale teraz už mám svoje miesto a je to teda určite lepšia pozícia ako pred rokom. Vedel som, že na to mám a potrebujem iba dostať šancu. Prišla a už som ju nepustil. Základom bolo odovzdať maximum počas každej možnej príležitosti.

Vždy sa snažím hrať tú svoju nepríjemnú hru, byť tvrdý a dobre korčuľovať. Teraz sa snažím popracovať na ďalšom zlepšení. Rád by som bol ešte užitočnejší v ofenzíve a cieľom je aj zvýšenie konzistentnosti výkonov. Jednoducho chcem byť opäť o čosi lepší obranca."

Účastník troch seniorských svetových šampionátov absolvoval v sezóne 2021/2022 v drese Washingtonu 79 duelov základnej časti s bilanciou osem gólov a deväť asistencií, v šiestich zápasoch play-off nebodoval. Spolu má v kanadsko-americkej profilige na konte 93 štartov so ziskom 18 bodov (8+10).

Vedenie klubu, ktorý v roku 2018 získal Stanleyho pohár, urobilo v lete niekoľko zmien v kádri, odišiel aj český brankár Vítek Vaněček.

"Máme dobrý tím a vedenie urobilo správne kroky. Osobne ma, samozrejme, mrzí odchod Vítka, pretože sme boli dobrí kamaráti. Aj to však patrí k hokejovému životu," povedal Fehérváry.

Autora jedného gólu v piatich zápasoch na MS 2022 teší úspešný tohtoročný draft nováčikov do NHL pre slovenské farby. Verí, že sa to prejaví aj na reprezentačnej úrovni.

"Je to skvelá správa pre slovenský hokej. Výborná reklama a osobne držím palce všetkým chalanom. V rámci našej partie sme vyhrali veľa ťažkých zápasov a je škoda, že sa nám nepodaril aj nejaký významnejší turnajový úspech. Ak sa to však spojí s touto novou generáciou, tak je budúcnosť našej reprezentácie veľmi svetlá.

Treba však nabrať skúsenosti a nezaspať na vavrínoch. Všetci na sebe musíme stále pracovať a snažiť sa byť čo najlepší," dodal Fehérváry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Strelí Fehérváry viac ako osem gólov? V ofenzíve Washingtonu chce byť užitočnejší