Fehérváry ani chvíľu neváhal. Cení si každú šancu reprezentovať

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|16. máj 2022 o 14:00

Obranca Washingtonu už je v dejisku majstrovstiev sveta.

Má za sebou prvú kompletnú sezónu v NHL. V sobotu nadránom skončil s tímom Washington Capitals v play off o Stanleyho pohár a v pondelok krátko popoludní pricestoval do dejiska majstrovstiev sveta.

Obranca MARTIN FEHÉRVÁRY je ďalšou posilou slovenskej reprezentácie na šampionáte. Bezprostredne po prílete odpovedal na otázky novinárov.

Ako ste zvládli rýchly presun z Ameriky do Fínska?

S Washingtonom sme vypadli v piatok (amerického času, pozn.), v sobotu a v nedeľu som sa balil a vyrazil som cez Reykjavík do Helsínk. Ubehlo to celkom rýchlo, všetko som stíhal a som rád, že som tu.

Špekulovalo sa ešte nad možnosťou, že by ste nastúpili už na pondelňajší zápas proti Kanade. Bolo to reálne?

Neboli žiadne iné možnosti ako priletieť skôr. Celú noc som cestoval, takto to vyšlo. Ak by som mal hrať proti Kanade, už by to bola veľká naháňačka. Budem sa snažiť čo najskôr nabehnúť na fínsky čas a uvidím, ako sa budem cítiť.

Videli ste nejaký zápas slovenského tímu na šampionáte?

Sledoval som posledný zápas proti Nemcom. Máme na turnaji mladý tím, teším sa na stretnutie so spoluhráčmi a som pripravený pomôcť. Beriem akúkoľvek úlohu v tíme a budem sa snažiť naplniť očakávania trénerov.

Už v apríli ste spomínali, že ak nebudete mať klubové povinnosti v NHL, prídete na majstrovstvá. Ani chvíľu ste po vypadnutí v play off neváhali?

Vždy keď mám možnosť, tak chcem hrať za Slovensko a cením si každú možnosť obliecť si reprezentačný dres

Pozerali ste si súpisky súperov na turnaji?

Hľadal som na súpiskách najmä hráčov z NHL. Chalanov čaká v pondelok náročný zápas, Kanada tu má mladý, ale silný tím.

Ako hodnotíte uplynulú sezónu v NHL?

S Washingtonom sme nedosiahli najlepší tímový výsledok, mali sme tím na to, aby sme v play off postúpili cez Floridu, no žiaľ, nevyšlo to. Ak by som ju mal hodnotiť z individuálneho hľadiska, tak môžem byť spokojný.

Odohrali ste 79 zápasov a v nich nazbierali 17 bodov. Verili ste, že môžete odohrať takú úspešnú nováčikovskú sezónu?

Veril som tomu, že mám kvalitu na to, aby som odohral takú sezónu a dôležité bolo, že som zostal celý čas zdravý.

Pred desiatimi rokmi dosiahli slovenskí hokejisti v Helsinkách skvelý výsledok, keď získali striebro, pamätáte si na to?

Samozrejme, mal som vtedy dvanásť rokov a bol som aj na námestí, kde sme vítali strieborný tím. Spomínam si, ako mladý Trto (Tomáš Tatar) a Hudy (Libor Hudáček) vtedy zabávali fanúšikov.

S čím ste sa vo Washingtone lúčili so spoluhráčmi?

Väčšina z nich teraz nemá nič na pláne. Nestihol som ani poslednú tímovú večeru, čo mi je trošku ľúto, ale chcel som reprezentovať a som rád že som tu.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Fehérváry ani chvíľu neváhal. Cení si každú šancu reprezentovať