Legendárny brankár bude v lete voľný. Fleury chce chytať ďalej

Marc-André Fleury v drese Minnesoty Wild.
Marc-André Fleury v drese Minnesoty Wild. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. máj 2022 o 07:23

Kanaďan si možno oblečie piaty dres v kariére.

ST. PAUL. Marc-André Fleury sa rozhodol, že v lete otestuje trh s voľnými hráčmi. Potvrdil to insider klubu NHL Minnesota Wild Michael Russo.

Tridsaťsedemročný brankár zažil sezónu zmien. Po prvý raz v kariére bol vymenený uprostred sezóny. V Minnesote chcel zažiť jazdu za Stanleyho pohárom, no vypadol už v prvom kole v sérii so St. Louis.

Jeho budúcnosť je zatiaľ otázna. Návrat do Minnesoty by bol podľa jeho slov "veľmi lákavý", preto je možné, že sa s organizáciou napokon dohodne na pokračovaní.

Brankár, pre ktorého bude sezóna 2022/23 už devätnástou v NHL, povedal, že hokej od tohto momentu bude brať rok po roku, lebo "jeho kariéra nemôže trvať večne".

Posledný ročník začal v drese Chicaga, kde sa mu - rovnako ako mužstvu - nedarilo. Priemerne inkasoval 2,95 gólu na zápas pri 90,8-percentnej úspešnosti zásahov.

V Minnesote odchytal jedenásť zápasov v základnej časti, pričom až deväť vyhral, inkasoval 2,74 gólu na zápas a udržal si 91-percentnú úspešnosť zákrokov.

Vo vyraďovacej fáze mal čísla o niečo horšie. V play off pridal päť stretnutí s 90,6-percentnou úspešnosťou a priemerom 3,04 gólu na zápas.

Budúcnosťou v bránkovisku Wild je Jesper Wallstedt. Klub s ním v pondelok podpísal nováčikovskú zmluvu.

Okolo Fleuryho istotne budú špekulácie ohľadom návratu do Pittsburghu, kde chytal medzi rokmi 2003-2017 a kde vyhral tri tituly. Víťaz Vezina Trophy z roku 2021 chytával aj za Vegas Golden Knights a Chicago Blackhawks.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Legendárny brankár bude v lete voľný. Fleury chce chytať ďalej