Hudáček má na stole predĺženie zmluvy: Manželka mi hovorí, že zrejem ako víno

Libor Hudáček.
Libor Hudáček. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
SITA|3. sep 2024 o 11:50

Slovenský útočník bol súčasťou slovenskej reprezentácie v nedávno skončenej kvalifikácii o postup na ZOH 2026.

BRATISLAVA. Aj napriek tomu, že nikdy nehral v zámorskej NHL, patrí už poldruha dekády medzi najvýraznejšie postavy slovenskej hokejovej reprezentácie.

Počas kariéry sa zúčastnil ôsmich svetových šampionátov, v roku 2012 prispel k zisku striebornej medaily a na OH 2018 v Pchjongjančangu sa podieľal na bronze.

Úspešné sezóny absolvoval aj na klubovej úrovní, veď dva tituly s českým Třincom a jeden domáci so Slovanom Bratislava nie sú maličkosťou.

Hosťom relácie V športovom SITE bol Libor Hudáček, ktorý výraznou mierou pomohol reprezentačnému tímu aj v nedávno skončenej kvalifikácii o postup na ZOH 2026 v talianskom Miláne.

Verím, že neskysnem

„Vyhrávať zápasy, byť nápomocný tímu a popri tom strieľať góly, to je moja motivácia. Keď som bol mladý, chcel som sa dostať zo Spišskej Novej Vsi do Slovana Bratislava, čo sa mi aj splnilo.

Presadil som sa a túžil som ísť do Švédska, kde som sa takisto chytil šance solídne. Podarilo sa mi povyhrávať nejaké trofeje a stále mám v sebe dostatok motivácie.

I keď musím povedať, že je už trocha iná ako pred vyše 10 rokmi. Cítim pohodu doma i na štadióne, čo je podľa mňa veľmi dôležité.

Manželka mi hovorieva, že zrejem ako víno. Verím, že to takto bude pokračovať a neskysnem.

Verím, že kariéru dokážem ešte niekoľko rokov ťahať, pretože chcem aby ma moje deti videli hrať,“ povedal Hudáček v relácii V športovom SITE.

Najrýchlejšej kolektívnej hre na svete sa začal pred časom venovať už aj Liborov syn Libor.

„Hráva v Třinci. Zatiaľ ho to veľmi baví, poctivo chodí na tréningy a je to toho čím ďalej tým viac "zažratý".

Aj teraz mi volal, že kedy prídem domov, aby som mu ukázal trofej, ktorú som dostal počas galavečera Hokejista roka.

Ťahá ho to ale do bránky, chce robiť také šašoviny ako môj brat Julo. Uvidíme čo z neho bude, baví ho aj futbal, takže čas ukáže, akým smerom sa vydá,“ doplnil tretí najlepší slovenský hokejista z rok 2024.

Libor Hudáček pózuje s cenou za 3. miesto v hlavnej kategórii Hokejista roka.
Libor Hudáček pózuje s cenou za 3. miesto v hlavnej kategórii Hokejista roka. (Autor: TASR)

Chcem získavať ďalšie tituly

Hudáčka čaká v Třinci tretia sezóna po príchode do klubu. Prvé dve sa skončili ziskom majstrovského titulu v českej extralige, čím Slezania potvrdili, že tvoria výnimočnú hokejovú dynastiu.

„Mám zmluvu na ďalšiu sezónu a už prebehli rokovania aj o predĺžení kontraktu o ďalšie tri roky. Veľmi rád by som tu pokračoval a získaval ďalšie tituly. To človeka nikdy neomrzí,“ povedal odchovanec spišskonovoveského hokeja, ktorý do pragmatického systému postaveného na pevnej obrane zapadol veľmi dobre.

„Porozumel som tamojšiemu systému. Naučili má lepšie brániť Keď chce hráč vyhrávať, tak sa musí podriadiť všetkému okolo. Ja som sa podriadil a urobil všetko pre tím. Moja úloha je dávať góly, vytvárať šance a to som tiež preniesol na ľad.

Takto do seba zapadli aj ostatné veci v mužstve, preto sme tie tituly vyhrali,“ dodal korčuliar, ktorý si na klubovej úrovni obliekal aj dresy Spišskej Novej Vsi, Slovana Bratislava, Örebra, Färjestadu, Liberca, Nižnekamska, Lugana a Dinama Minsk.

Najlepší hokejista bez štartu v NHL?

Je teda kanadsko-americká NHL pre Libora Hudáčka už uzavretou kapitolou?

„Už áno. Nedostal som sa tam ani v čase, keď som bol vo švédskej lige pred časom na čele produktivity.

Novinári sa ma vtedy pýtali, že do ktorého zámorského tímu pôjdem, nie či pôjdem. Asi bude chyba niekde vo mne, ale aj tak som vďačný za to, čo sa mi počas kariéry podarilo.

Aj v Európe sa totiž hrá výborný hokej, aj tu sa dá slušne zarobiť, povyhrávať trofeje a precestovať svet.

Veľmi si vážim jeden článok istého novinára, ktorý o mne nedávno napísal, že som najlepším hráčom v Európe bez čo i len jedného štartu v NHL. To sú veci, ktoré vedia takisto zahriať pri srdci,“ uzavrel Hudáček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Hudáček má na stole predĺženie zmluvy: Manželka mi hovorí, že zrejem ako víno