Levin z Bratislava Capitals si extraligu nezahrá, obnovil si zranenie

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|4. dec 2021 o 14:14

Chovan zamieril zo Spišskej Novej Vsi do Humenného.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Kanadský hokejový útočník David Levin napokon neposilní extraligový klub HK Spišská Nová Ves. Po návrate do tréningového procesu si obnovil zranenie, pre ktoré musí podstúpiť operačný zákrok a s vedením klubu sa dohodol na ukončení spolupráce.

Spišiaci na sociálnych sieťach informovali aj o odchode obrancu Matúša Chovana do Humenného, ktoré účinkuje v Slovenskej hokejovej lige.

Kanadský útočník izraelského pôvodu Levin zamieril do Spišskej Novej Vsi z klubu Bratislava Capitals. V šiestich zápasoch medzinárodnej súťaže IHL dosiahol šesť bodov (1+5), no klub sa po úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka rozhodol nepokračovať v sezóne.

„S Davidom sme sa, žiaľ, museli rozlúčiť, keďže si po návrate do tréningového procesu obnovil pôvodné zranenie, ktoré si už vyžaduje chirurgický zákrok," priblížil generálny manažér Richard Rapáč, ktorého strata útočníka mrzí.

Je to veľká škoda, pretože rekonvalescencia prebiehala výborne a nič nenasvedčovalo tomu, že sa niečo podobné môže stať. Osobne ma to veľmi mrzí, keďže David by bol určite výrazná posila. Do budúcna mu za našu organizáciu prajem veľa šťastia v ďalšej kariére a najmä pevné zdravie," dodal Rapáč s dodatkom, že klub pracuje na náhrade za 22-ročného krídelníka.

Obranca Matúš Chovan mal v sezóne 2020/2021 výrazný podiel na postupe Spišiakov do najvyššej súťaže. V aktuálnom extraligovom ročníku odohral sedem zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 gól, 1 asistenciu, 4 trestné minúty a 1 mínusový bod.

"Ďakujem mu za to, čo odviedol pre novoveský hokej v nedávnych sezónach. Mal veľký podiel na postupe tímu do extraligy, keď patril medzi jeho hlavných lídrov. Povahovo je to výborný chalan, a preto ma veľmi mrzí, že sa v našej konkurencii nedokázal presadiť do základnej zostavy. Po viacerých rozhovoroch sme usúdili, že najlepšia voľba pre obe strany bude je jeho uvoľnenie do Humenného do konca sezóny," poznamenal Rapáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Levin z Bratislava Capitals si extraligu nezahrá, obnovil si zranenie