Minuloroční finalisti sa posilnili. Do Košíc prišiel Mikúš, do Zvolena švédsky obranca

Tomáš Mikúš.
Tomáš Mikúš. (Autor: beranizlin.cz)
TASR|8. feb 2024 o 21:09

Tomáš Mikúš prišiel do Košíc z Nových Zámkov.

ZVOLEN, KOŠICE. Obranné rady HKM Zvolen posilní švédsky hokejista Jacob Andersson. Klub o tom informoval na svojom webe.

Dvadsaťosemročný zadák je už siedmy legionár pod Pustým hradom. Uplynulé dve sezóny pôsobil vo švédskej druhej lige, ale predtým odohral 89 zápasov aj v najvyššej súťaži aj vo fínskej Liige.

"Ide o všestranného obrancu s dobrým korčuľovaním. V minulosti hrával aj v presilovkách a dokázal v nich byť produktívny.

Je to typický švédsky obranca, ktorý je veľmi zodpovedný v obrannom pásme, ale keď dostane priestor, vie byť platný aj v útoku," uviedol skaut Zvolena Patrik Ryba.

Slovenský hokejista Tomáš Mikúš sa stal novou posilou HC Košice. Tridsaťročný útočník sa s vedením "oceliarov" dohodol na zmluve do konca sezóny 2023/2024.

Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Mikúš začal sezónu v Nových Zámkoch, odohral 41 zápasov a získal v nich 17 bodov za 9 gólov a 8 asistencií.

"Prichádza k nám kvalitný slovenský útočník s bohatými skúsenosťami z domácej i zahraničných líg.

Niekoľko zápasov odohral aj za reprezentáciu. Veríme, že jeho príchodom porastie konkurencia a variabilita v útoku. Ak všetko pôjde dobre, Tomáš nebude našou poslednou posilou pred blížiacim sa koncom transferového obdobia," uviedol manažér Košíc Gabriel Spilar.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Minuloroční finalisti sa posilnili. Do Košíc prišiel Mikúš, do Zvolena švédsky obranca