V Košiciach padol najkurióznejší gól sezóny, strelil ho faulujúci hráč

Na snímke radosť hráčov Michaloviec.
Na snímke radosť hráčov Michaloviec. (Autor: TASR)
Sportnet|28. mar 2022 o 19:45

Gól bol pripísaný Matejovi Galbavému.

KOŠICE. Hokejisti Košíc viedli v dvanástej minúte nad Michalovcami 1:0 a smerovali za štvrtým víťazstvom v tejto východniarskej sérii.

Navyše, v útočnom pásme spravil zbytočný faul hosťujúci Matej Galbavý, a tak hlavní rozhodcovia avizovali vylúčenie na strane Michaloviec.

Niekdajší reprezentačný brankár Andrej Košarišťan odkorčuľoval na hráčsku lavičku a namiesto neho naskočil na ľadovú plochu šiesty korčuliar.

Košice sa niekoľkokrát snažili dostať do útočného pásma a napokon sa ich avizovaná výhoda skončila tým najhorším možným spôsobom. 

Obranca Colton Saucerman sa "blysol" nepresnou spätnou prihrávkou, ktorá napokon skončila v opustenej košickej bránke. Následne Američan len neveriacky krútil hlavou nad tým, čo sa mu v Steel aréne prihodilo. 

"Toto je najkurióznejší gól tejto sezóny," povedal v priamom prenose komentátor RTVS Peter Zagiba. "Tak toto je naozaj kuriózne," čudoval sa aj Rastislav Staňa.

Paradoxom je, že autorom michalovského gólu bol napokon práve faulujúci Matej Galbavý, pretože sa ako posledný z hráčov hostí dotkol puku.

"Bol to trošku kuriózny gól, ale v tejto situácii nám veľmi pomôže. Som rád, že aj mne konečne padol, keďže som už neskutočne veľa šancí nepremenil.

Ja som urobil faul, čo je veľmi zle v tejto sérii, pretože vieme, že Košice majú dobré presilovky, ale asi hokejový pánbožko nám to trošku vrátil a nakoniec z toho bol gól," povedal Galbavý pre RTVS po prvej tretine.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V Košiciach padol najkurióznejší gól sezóny, strelil ho faulujúci hráč