Presilovky si môžu patentovať, góly v nich strieľa Cehlárik

Peter Cehlárik sa teší z gólu v drese Avangardu Omsk.
Peter Cehlárik sa teší z gólu v drese Avangardu Omsk. (Autor: petercehlarik/ instagram)
Miroslav Kováčik|27. sep 2021 o 19:36 (aktualizované 27. sep 2021 o 20:29)

Góly slovenského útočníka sú ako cez kopírak.

BRATISLAVA. Keď sa Alexander Ovečkin postaví v presilovej hre do ľavého kruhu na vhadzovanie, hokejoví fanúšikovia vedia, čo nastane. 

Ruský útočník si počká na prihrávku a strelou z prvej posiela puk na bránku. V mnohých prípadoch je z toho gól, hoci brániaci hráči na čele s brankárom dobre vedia, že práve odtiaľ hrozí najväčšie nebezpečenstvo. 

Toto zakončenie by si mohol dať Ovečkin patentovať. 

Avšak nielen hráči Washingtonu vedia predviesť smrteľnú presilovkovú kombináciu. V KHL majú túto hernú činnosť dokonale nacvičenú hráči Omsku so slovenským útočníkom Petrom Cehlárikom.

Rodák zo Žiliny strelil vo svojej premiérovej sezóne v nadnárodnej súťaži už sedem gólov, pričom až päť dosiahol v presilových hrách. Pri pohľade na ne však môžu mať fanúšikovia pocit, že sledujú ten istý v opakovanom zázname. 

Góly najlepšieho útočníka MS 2021 sú ako cez kopírak. Akciu rozbehne Sergej Tolčinskij a pred bránkou nájde Corbana Knighta, Kanaďan následne adresuje krížnu prihrávku Cehlárikovi a ten strelou z prvej skóruje. 

Pri jeho piatich góloch v presilovkách neplatil tento scenár len raz. Iba v súboji proti fínskemu Jokeritu vynechal Tolčinskij z kombinácie Knighta. 

Cehlárik sa v početnej výhode presadil aj v pondelkovom dueli proti Lokomotivu Jaroslavľ, keď v tretej minúte otvoril skóre. "Presilovková klasika," uviedol Omsk na sociálnej sieti twitter.

Obhajca Gagarinovho pohára už žiaden gól nepridal. Naopak, hostia vyrovnali a v tretej tretine strelili v priebehu necelých piatich minút tri góly. 

Cehlárik je aktuálne najlepším strelcom Omsku a patrí aj medzi najlepších v KHL. Viac dali len Rus Vadim Šipačov (8) a Fín Niko Ojamäki (10).  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Presilovky si môžu patentovať, góly v nich strieľa Cehlárik