Robotník mohol prísť o život. V Jaroslavli sa zrútila video kocka

Spadnutá video kocka na štadióne Lokomotivu Jaroslavľ.
Spadnutá video kocka na štadióne Lokomotivu Jaroslavľ. (Autor: Дмитрий Николаев/Twitter)
Sportnet|23. aug 2022 o 14:50

Sezóna v KHL odštartuje už 1. septembra.

BRATISLAVA. Dva týždne pred prvým domácim zápasom musí ruský klub Lokomotiv Jaroslavľ riešiť nepríjemný problém. 

Na ľad sa zrútila z výšky šestnásť metrov technologická kocka. Hlavnou príčinou pádu bolo prasknutie jedného z navijakov. 

V čase nehody boli na ploche ľudia. Jedného z pracovníkov previezli do nemocnice a nachádza sa mimo ohrozenia života. 

„Pri zdvíhaní predmetu došlo k prasknutiu jedného z navijakov, v dôsledku čoho konštrukcia spadla a zasiahla pracovníka skupiny, ktorý viedol proces inštalácie.

Podľa predbežných údajov utrpel 36-ročný muž ľahké zranenia,“ uviedol pre yarnews.net vyšetrovací výbor. 

Klub KHL ubezpečil fanúšikov, že sezóna sa začne v riadnom termíne. K poškodeniu ľadu nedošlo. Kde budú organizátori ukazovať skóre a ďalšie informácie, ktoré mali byť zobrazené na kocke, zatiaľ nie je známe. 

„Odloženie, zrušenie alebo presun domácich zápasov Lokomotivu Jaroslavľ nepripadá do úvahy,“ zdôrazňuje stanovisko klubu. 

Inštalácia novej video kocky sa začala v Arene-2000 pred niekoľkými týždňami a náklady dosiahli takmer 80 miliónov rubľov. 

Sezóna KHL odštartuje 1. septembra reprízou minuloročného finále. Držiteľ Gagarinovho pohára CSKA Moskva privíta finalistu z Metallurgu Magnitogorsk. 

V budúcej sezóne bude v Rusku pôsobiť sedmička slovenských hokejistov. Najnovšou posilou Torpeda Nižnij Novgorod sa stal brankár Adam Húska. 

Okrem reprezentačného gólmana sa v KHL predstavia brankár Patrik Rybár, obrancovia Michal Čajkovský, Christián Jaroš a útočníci Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Robotník mohol prísť o život. V Jaroslavli sa zrútila video kocka