Ďalší Slovák mieri do Ruska. Húska vymenil zámorie za KHL

Adam Húska v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji 2022.
Adam Húska v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Oh my Hockey, TASR|23. aug 2022 o 12:12

Brankár Adam Húska bude hrať za Nižnij Novgorod.

NIŽNIJ NOVGOROD. Slovenský brankár Adam Húska mení zámorie za KHL, keď podpísal ročný kontrakt s tímom Torpedo Nižnij Novgorod.

Reprezentačný gólman doteraz pôsobil v zámorí, kde trávil väčšinu času v AHL v klube Hartford Wolf Pack. V priebehu štyroch sezón tam nastúpil do 79 zápasov. V minulom ročníku ich odchytal 29 s úspešnosťou 90,2 %.

Premiéru zažil aj v NHL. V drese New Yorku Rangers ale nastúpil len do jedného zápasu, ktorý mu príliš nevyšiel. Proti Coloradu inkasoval až sedem gólov.

Dvadsaťpäťročný Húska patril Rangers od roku 2015, keď si ho vybrali z celkového 184. miesta draftu NHL. Bol tiež jednotkou slovenského mužstva na tohtoročných MS v hokeji, odchytal šesť duelov, z ktorých tri vyhral.

"Adam má na brankára vysokú postavu a je pomerne mladý. Vďaka svojej postave, dobrej pohyblivosti a pozičnej hre pôsobí v bránke sebavedomo," uviedol na adresu Húsku generálny manažér Torpeda Maxim Gafurov.

Nový zamestnávateľ slovenského brankára v minulej sezóne KHL obsadil deviate miesto v Západnej konferencii a nepostúpil do play off.

V KHL budú v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť okrem Húsku aj ďalší šiesti slovenskí hokejisti - brankár Patrik Rybár, obrancovia Michal Čajkovský, Christián Jaroš a útočníci Samuel Buček, Adam Liška a Michal Krištof.

"Je talentovaný brankár, no mal sťaženú možnosť presadiť sa v NHL, keďže v tímovej hierarchii Rangers boli nad ním majiteľ Vezina Trophy Igor Šesťorkin a Alexandar Georgiev. Napriek mladému veku však odchytal tri kompletné sezóny v AHL a hral aj na dvoch majstrovstvách sveta.

Teraz je pripravený na novú výzvu v Torpede, kde bude musieť bojovať o rolu brankárskej jednotky. Veríme, že ak bude na sebe tvrdo pracovať, môže sa stať naším brankárom číslo jeden.

Podotýkam, že o Adama sa zaujímalo viacero klubov KHL. Sme radi, že sa rozhodol v prospech Torpeda. Práva naň budú patriť nášmu klubu ešte minimálne tri roky. Tento podpis považujeme aj za jeden z prvkov našej dlhodobej stratégie," dodal Maxim Gafurov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Ďalší Slovák mieri do Ruska. Húska vymenil zámorie za KHL