Dvaja najmladší proti sebe. Seattle odohrá prvý zápas v NHL proti Vegas

Hadyn Fluery, nový hráč tímu Seattle Kraken.
Hadyn Fluery, nový hráč tímu Seattle Kraken. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. júl 2021 o 14:24

Na domácom ľade sa predstavia až o jedenásť dní neskôr.

SEATTLE. Nový klub hokejovej NHL Seattle Kraken odohrá svoj prvý zápas v profilige 12. októbra na ľade Vegas Golden Knights.

Doma sa 32. tím súťaže predstaví premiérovo 23. októbra proti Vancouveru Canucks.

Úvodný zápasový program oznámil Kraken v stredu počas expanzného draftu, kompletný rozpis zápasov zverejní vedenie NHL vo štvrtok. Mal by prísť v dvoch verziách, keďže ešte nie je doriešená otázka účasti hráčov na olympijskom turnaji.

Vegas Golden Knights sú pred Seattlom posledným expanzným tímom, do NHL vstúpili v sezóne 2017/2018. Vancouver je pre Kraken geograficky najbližší súper. Všetky tri tímy budú účinkovať v Pacifickej divízii.

Seattle bude hrať domáce zápasy v aréne Climate Pledge, ktorá ešte prebieha rekonštrukciou. Komisár NHL Gary Bettman bol v stredu na obhliadke arény a uviedol, že na začiatok sezóny bude všetko pripravené.

"Bude to moderná a ekologická aréna," povedal Bettman podľa nhl.com.

Prvý prípravný zápas odohrá Seattle 26. septembra proti Canucks v Spokane Veterans Memorial Arena v štáte Washington, domovskom stánku juniorského tímu Spokane Chiefs z WHL.

Aj ďalšie dva domáce prípravné zápasy odohrá Kraken v arénach tímov WHL. Celkovo sa Seattle predstaví v príprave v šiestich dueloch, dvakrát nastúpi proti Canucks, Edmontonu Oilers a Calgary Flames.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvaja najmladší proti sebe. Seattle odohrá prvý zápas v NHL proti Vegas