Sexuálny škandál takmer zamietli pod koberec. Päť kanadských hokejistov čaká súd

Hokejisti Kanady po zisku titulu majstra sveta na MS do 20 rokov 2018.
Hokejisti Kanady po zisku titulu majstra sveta na MS do 20 rokov 2018. (Autor: X / IIHFHockey)
Šimon Čop|6. feb 2024 o 11:45

Polícia mesta London v Kanade odhalila ďalšie skutočnosti súvisiace s prípadom údajného znásilnenia ženy kanadskými hokejistami.

LONDON. Keď Hockey Canada a údajná obeť znásilnenia kanadskými juniorskými hokejistami z roku 2018 uzavreli v jari 2022 v tichosti dohodu o miliónovom odškodnom, kanadský zväz si zrejme myslel, že sa prípad podarilo zamiesť pod koberec. 

Týmto postupom však dosiahol presný opak. Keď vysvitlo, čo sa za zatvorenými dverami udialo, prišiel ohromný tlak médií a verejnosti a dišputa o prípade sa dostala dokonca až do parlamentu. 

Tieto okolnosti spustili kolobeh, ktorý zdanlivo nevyriešený prípad doviedol po takmer šiestich rokoch, odkedy sa mal stať, k obrovskému posunu. Konečne sa totiž rozhýbala aj polícia v meste London, ktorá predtým len chladnokrvne uzavrela prípad pre nedostatok dôkazov.

Výsledkom je vznesenie obvinení aj verejné ospravedlnenie, ktoré si údajná obeť zneužívania vypočula od náčelníka polície na oficiálnej tlačovke v pondelok. 

Polícia nedávno obvinila päť profesionálnych kanadských hokejistov a bývalých reprezentantov zo spáchania trestného činu sexuálneho násilia. Údajnými vinníkmi majú byť Michael McLeod, Carter Hart, Dillon Dubé, Cal Foote a Alex Formenton. 

Znásilnenie, vyhrážky, natáčanie na video

Prvý menovaný je podľa nových informácií, ktoré oficiálne odhalili úrady, dokonca obvinený z dvoch trestných činov. Nielenže mal jeden sám spáchať, ale mal aj “iným napomáhať k páchaniu trestných činov”.

To vyvolalo dohady, že to bol práve McLeod, ktorý mal údajnú obeť v osudnú noc zaviesť z baru do vlastnej hotelovej izby a po pohlavnom styku zavolať ďalších spoluhráčov, aby ju zneužili.

Podľa jej výpovede ju nútili do orálneho i vaginálneho sexu, pľuli na ňu a ejakulovali. Raz sa pokúsila ujsť, no neúspešne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Sexuálny škandál takmer zamietli pod koberec. Päť kanadských hokejistov čaká súd