Senzačný bronz im pomohol. V draftovom rebríčku sú dvaja Slováci v Top 5

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)
Sportnet|10. mar 2022 o 14:01

Favoritom na pozíciu draftovej jednotky je Shane Wright.

BRATISLAVA. Slovenskému hokejistovi Jurajovi Slafkovskému vyšiel vynikajúco nedávny olympijský turnaj v Pekingu.

Nielenže získal s mužstvom senzačne bronzovú medailu, ale bol aj najlepším strelcom a najproduktívnejším i najužitočnejším hráčom turnaja.

Sedemnásťročný rodák z Košíc sa dostal do All Star výberu a jeho sedem gólov pod piatimi kruhmi neušlo ani pozornosti zámorských médií.

Portál Sportsnet na mesačnej báze vytvára možný draftový rebríček, v ktorom slovenský hokejista naďalej stúpa. V januárovom vydaní bol šiesty, vo februárovom štvrtý a v tom najnovšom mu patrí druhé miesto.

"Gól na zápas mu vyniesol v sedemnástich rokoch cenu MVP na olympijských hrách a spravil z neho skutočného vyzývateľa pre Wrighta," uvádza portál.

Favoritom na pozíciu draftovej jednotky je naďalej 18-ročný Kanaďan Shane Wright, ktorý v tejto sezóne OHL zatiaľ nazbieral v 64 zápasov až 87 bodov.

Veľký skok dopredu spravil ďalší člen olympijského tímu, obranca Šimon Nemec.

Kým vo februárovom vydaní zaradili nitrianskeho obrancu v zámorí na začiatok druhej desiatky, aktuálne figuruje ako najlepší bek na piatej priečke.

"Keďže David Jiříček vypadol pre zranenie kolena a Nemec získal bronz na olympiáde - aj keď v obmedzenej úlohe - teraz to vyzerá tak, že bude prvým obrancom tohtoročného draftu," píše Sportsnet.

V elitnej dvadsiatke má Slovensko aj tretieho zástupca. Filip Mešár si mierne polepšil oproti februáru, ale za svojim januárovým maximom, ktorým bola 15. pozícia, momentálne zaostáva o dve priečky a je sedemnásty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Senzačný bronz im pomohol. V draftovom rebríčku sú dvaja Slováci v Top 5