Slafkovský chce hrať v olympijskej kvalifikácii. Rozhodne však Montreal Canadiens

Juraj Slafkovský na MS v hokeji 2024.
Juraj Slafkovský na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
SITA|29. júl 2024 o 17:04

V nedeľu bol Slafkovský hosťom olympijského festivalu, kde sa podpisoval fanúšikom a potom si vyskúšal vodný slalom s triatlonistom Richardom Vargom.

BRATISLAVA. Juraj Slafkovský pôjde do zámoria tento rok až v septembri na predsezónny kemp hokejistov Montrealu Canadiens. Dovtedy bude trénovať v domácich podmienkach na Slovensku a nájde si čas aj na to, aby si pozrel niektoré súťaže na rozbiehajúcich olympijských hrách v Paríži.

"Najviac sa mi páči, že je v ponuke množstvo športov. Už som si stihol pozrieť šerm aj ragby. Takisto si pozriem basketbal či futbal a ak sa dá, sledujem aj naše úspechy. Viem, že máme šancu vo vodnom slalome, či streľbe.

Olympiáda je pekná aj v tom, že môže na nej hocikto prekvapiť. Zapnem si aj športy, ktoré by som si nepozrel, keby nebola olympiáda," uviedol Slafkovský pre denník Šport.

V nedeľu bol Slafkovský hosťom olympijského festivalu v Bratislave, kde sa podpisoval fanúšikom a potom si vyskúšal vodný slalom s triatlonistom Richardom Vargom. Na vychádzajúcu hokejovú hviezdu sa prišla včera pozrieť na Kuchajde približne tisícka fanúšikov. S 20-ročným krídelníkom Montrealu si užili príjemné popoludnie.

"Chodím si zaplávať, okúpať sa, rád hrám futbal, golf. Niekedy si zahádžem na kôš," odpovedal Slafkovský na otázku, ktoré športy zaraďuje do letnej prípravy. "Ak by som nebol hokejista, bavil by ma vrh guľou," dodal.

Čo sa týka prípravy na novú sezónu v NHL, Slafkovský prezradil, že je v plnom prúde.

"Každý deň mám posilňovňu a na ľad chodím tak dvakrát až štyrikrát za týždeň. Všetko mám nastavené podľa harmonogramu," skonštatoval autor 50 bodov (20+30) v uplynulej sezóne NHL.

Aj vďaka vydarenému druhému roku v profilige podpísala jednotka draftu 2022 nedávno dlhodobý kontrakt s Montrealom Canadiens na osem rokov a 60,8 milióna dolárov.

"Som z toho šťastný, ale hlbšie som nad tým nepremýšľal. Možno to príde neskôr. Musím v prvom rade všetkým dokázať, že si podobné peniaze zaslúžim," potvrdil košický rodák pre Šport.

Na otázku, či sa chystá posilniť Slovensko na blížiacej sa olympijskej kvalifikácii (hrať sa bude 29. 8. - 1. 9.) v Bratislave, odpovedal: "Som pripravený reprezentovať, ale toto rozhodnutie nie je na mne. O mojom štarte rozhodne vedenie Montrealu Canadiens. Oni musia povedať, ako to vidia.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slafkovský chce hrať v olympijskej kvalifikácii. Rozhodne však Montreal Canadiens