Slafkovský predviedol výnimočný výkon. Hral ako jednotka draftu, píšu o ňom

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|4. okt 2022 o 09:25

Mladý Slovák dostal uznanie za prípravný zápas proti Torontu.

MONTREAL. Slovenský útočník Juraj Slafkovský zažil výborný zápas z individuálnej stránky. V príprave pred štartom NHL nastúpil proti Torontu Maple Leafs.

Darilo sa mu. Získal bod za asistenciu, odohral 16 minút a 22 sekúnd, zaznamenal mínusový bod, štyri strely na bránu a "hit". Bol treťou hviezdou zápasu.

Canadiens prehrali 1:5. Za Toronto nastúpili najväčšie hviezdy vrátane Slafkovského vzoru Austona Matthewsa, ktorý pri vysokom víťazstve nebodoval.

S výkonom draftovej jednotky panuje po prvých dvoch trochu kritizovaných vystúpeniach spokojnosť. Bol dravý, robil väčšinou správne rozhodnutia, na ľade ho bolo vidno a patril k najlepším hráčom mužstva.

VIDEO: Zostrih najlepších akcií Juraja Slafkovského

Svoje tajomstvá si necháva pre seba

"Úprimne, myslel som si, že moja strela prejde do bránky. Zjavne sú tu dobrí brankári, pekný zákrok," vravel o jednej zo svojich šancí Juraj Slafkovský, pričom ocenil kvality súperovho brankára Matta Murrayho.

"Je dobré, keď si dokážeme vytvárať šance. Musíme na tom stavať," doplnil.

VIDEO: Asistencia Slafkovského pri jedinom góle Montrealu

Draftovú jednotku mentorujú skúsenejší hráči.

"Starší mi hovoria, aby som ešte viac využíval svoje telo a že časom sa mi hra nebude zdať až taká rýchla. Po troch zápasoch môžem povedať, že to skutočne ide týmto smerom, ale mám sa ešte v čom zlepšovať," povedal v pozápasovom interview.

Slafkovský verí, že môže hrať ešte lepšie a vraví, že mu stále čosi chýbalo, aby sa dostal na najvyššiu úroveň svojej hry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský predviedol výnimočný výkon. Hral ako jednotka draftu, píšu o ňom