Ďalšia skúška: Slafkovský nastúpil v prvom útoku po boku hviezd

Juraj Slafkovský na tréningu Montrealu Canadiens.
Juraj Slafkovský na tréningu Montrealu Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. okt 2022 o 18:10 (aktualizované 5. okt 2022 o 07:21)

Montreal hral v noci proti Ottawe.

MONTREAL. Necelých 24 hodín po dobrom výkone proti Torontu, za ktorý získal Juraj Slafkovský zopár komplimentov zámorských expertov, dostal mladý slovenský hokejista ďalší test.

V noci na stredu nastúpil v ďalšom prípravnom zápase pred štartom novej sezóne NHL proti Ottawe v prvom útoku Canadiens po boku opôr tímu Nicka Suzukiho a Cola Caufielda.

Kapitán Suzuki odohrá po zranení vôbec prvý zápas.

Zloženie formácií na večerný zápas vyvolalo medzi fanúšikmi Canadiens značný ohlas. Očakávali, ako si v ňom bude tohtoročná draftová jednotka počínať.

Slafkovský čelil v uplynulých dňoch kritike za rozpačité výkony v príprave, po zápase proti Torontu sa napriek prehre 1:5 vyjadrovali o ňom experti pochvalne.

Slafkovský si pripísal asistenciu na jediný gól Montrealu a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

Proti Ottawe sa mu až tak nedarilo.

Bol najvyťaženejší hráč zápasu. Odohral 22 minút a 24 sekúnd. Nastupoval v prvej presilovkovej formácii a aj na konci duelu pri hre bez brankára.

Osemnásťročný útočník si vytvoril zopár šancí, ale žiadne nebezpečné. Často mu unikal puk, chýbala mu rýchlosť, nedostával sa do zakončenia a robil chyby aj v defenzíve. Zaznamenal dve strely na bránu, dva hity, blok a jeden mínusový bod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalšia skúška: Slafkovský nastúpil v prvom útoku po boku hviezd