Slafkovský po bleskovom góle: Nikdy som neskóroval v prvom striedaní. Skvelý štart

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|2. dec 2022 o 09:32

Nie je nič lepšie ako tesné víťazstvo, vraví.

CALGARY. Juraj Slafkovský skóroval v zápase Montrealu Canadiens na ľade Calgary Flames už v 13. sekunde a pomohol svojmu tímu k triumfu 2:1.

Montreal mal v Calgary raketový úvod. Bývalý hráč Flames Sean Monahan vnikol do útočného pásma, Jacob Markström proti nemu vykorčuľoval, no odrazený puk sa dostal k Slafkovskému, ktorý ho cez blokujúcich obrancov nasmeroval do odkrytej bránky.

Slafkovský strelil najrýchlejší gól Canadiens od 2. decembra 2010, keď Brian Gionta otvoril skóre proti New Jersey Devils.

Išlo aj o druhý najrýchlejší slovenský gól v histórii NHL. Skóre otvoril rýchlejšie len Ronald Petrovický, ktorý sa presadil 20. decembra 2003 už po ôsmich sekundách zápasu medzi Atlantou a Pittsburghom.

VIDEO: Juraj Slafkovský a jeho gól v 13. sekunde zápasu Calgary Flames - Montreal Canadiens

"Nikdy som nedal gól pri prvom striedaní, ani som nezískal bod, takže to bol skvelý štart do zápasu," povedala tohtoročná draftová jednotka pre nhl.com.

V 39. minúte mohol slovenský krídelník zvýšiť na 2:0, trafil však žŕdku.

V závere druhej tretiny sa Calgary podarilo vyrovnať zásluhou Eliasa Lindholma po akcii, ktorú začal Ružička.

V 47. minúte však rozhodol o triumfe Canadiens v presilovke Cole Caufield a vo svojom 100. zápase v NHL strelil 40. gól.

Slafkovský nastúpil v tretej formácii s Monahanom a Joshom Andersonom, na ľade strávil 12:39 min a zaznamenal plusový bod rovnako ako Ružička, ktorý absolvoval 15:03 min a tiež trafil žrď za stavu 0:1.

Veľkou oporou Montrealu bol brankár Jake Allen, ktorý vykryl 45 striel, Canadiens vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov.

Špeciálny večer zažil Monahan, ktorý v drese Calgary zažil prvých deväť sezón v NHL a v lete sa sťahoval do Montrealu. Od divákov sa dočkal vrelého privítania. "Bolo to príjemné, mám tu krásne spomienky," povedal Monahan.

"Všetci sme v šatni vedeli, že sa vracia domov, pretože tu hral deväť rokov. Chceli sme vyhrať hlavne pre 'Monyho'. Od publika dostal 'standing ovation', čo je skvelé a nie je nič lepšie ako tesné víťazstvo," dodal Slafkovský.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský po bleskovom góle: Nikdy som neskóroval v prvom striedaní. Skvelý štart