Debut, o akom ani nesníval. Doan mladší nastúpil za Arizonu a okamžite vytvoril rekord

Josh Doan.
Josh Doan. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. mar 2024 o 06:48

S otcom vytvorili unikátny zápis.

TEMPE. Už pred zápasom, keď na nováčikovské kolečko vykorčuľoval mladík s menom Doan na chrbte, sa mnohým fanúšikom Arizony vrátili spomienky. Najväčšia legenda klubu vychovala syna a ten si zahral v rovnakom drese.

Akoby však samotný debut nebol dôvodom na oslavy, Josh Doan dal fanúšikom ďalší. On nielenže hral - bol aj najdôležitejším mužom na ľade.

Arizona Coyotes vyhrali na domácom ľade nad Columbusom 6:2. Doan k tomu prispel dvomi presnými zásahmi.

VIDEO: Prvý gól Josha Doana v NHL

Prvý zaznamenal v čase 36:33, keď poslal "kojotov" po prvý raz do vedenia. Zobral puk Zachovi Werenskému a bejzbalovo ho prestrelil za chrbát brankára Merzlikinsa.

Werenski do konca druhého dejstva vyrovnal a pred tretím bolo otázkou, kto sa stane hrdinom. Najlepšie na to odpovedal opäť Doan.

VIDEO: Druhý gól Josha Doana pri debute

V 52. minúte strelil víťazný gól. Coyotes boli v tlaku a z pravého krídla vystrelil Kesselring. Jeho strelu vytesnil brankár na ľavú stranu, kde bol pripravený Maccelli, ktorého projektil z prvej tečoval práve Doan.

Doanovi mladšiemu trvalo 51 a pol minúty, aby zaznamenal prvý klubový rekord. Stal sa úplne prvým debutantom v drese Coyotes s dvomi gólmi pri premiérovom vystúpení.

"Snažil som sa hrať jednoducho. Hral som pred bránkou, lebo tam sa dávajú góly, takže sa vždy musíte snažiť hrať v týchto miestach," prezradil svoj recept na úspech.

Odohral 13 minút a 14 sekúnd, zaznamenal dve plusky a bodyček. Bol odmenený za aktivitu, so šiestimi strelami patril k najaktívnejším strelcom. Právom ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

S otcom sa stali len druhou dvojicou otec-syn, ktorá bodovala pri debute v NHL za rovnakú organizáciu. Napodobnili Bernieho a Dannyho Geoffriona v Montreale. Shane Doan, ktorého číslo 19 je v Arizone vyradené, odohral prvý zápas v NHL 7. októbra 1995 a zaknihoval v ňom dve asistencie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Debut, o akom ani nesníval. Doan mladší nastúpil za Arizonu a okamžite vytvoril rekord