Dallas angažoval Slafkovského spoluhráča, chce od neho góly

Jevgenij Dadonov.
Jevgenij Dadonov. (Autor: Twitter / Canadiens Montréal)
Oh my Hockey|26. feb 2023 o 17:11

Jevgenij Dadonov mení dres a sťahuje sa výmenou za rodáka.

MONTREAL, DALLAS. Dallas Stars sa rozhodli posilniť svoj útok výmenou s Montrealom Canadiens. Získali Jevgenija Dadonova za Denisa Gurjanova.

Canadiens si zároveň ponechajú polovicu z Dadonovovho platu v hodnote päť miliónov dolárov. Kontrakt sa mu skončí po prebiehajúcej sezóne.

"Jevgenij je zručný útočník, ktorý zapasuje kdekoľvek v našej zostave. V štyroch z posledných piatich sezón nastrieľal dvadsať gólov, takže ide o prevereného strelca, ktorý pozdvihne našu ofenzívnu silu," povedal po výmene Rusov generálny manažér Dallasu Jim Nill.

Dadonov v ostatných rokoch striedal lepšie s horšími ročníkmi. Vlani v drese Vegas zaknihoval 43 (20+23) bodov v 78 dueloch, tento rok ich má po 50 dueloch len 18 (4+14).

Prestup je šancou aj preňho. Nemusí sa báť, že by mu "hviezdy" nedali dostatok príležitostí, veď ho priviedli ako posilu pred play off a budú dúfať, že im pomôže splniť vysoké ciele.

Gurjanovou výhodou je, že je od 33-ročného Dadonova o osem rokov mladší. Bodovo je na tom ale ešte horšie. Kým v minulých rokoch postupne navyšoval svoje maximá, v sezóne 2022/23 zaznamenal v 43 vystúpeniach len 9 (2+7) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas angažoval Slafkovského spoluhráča, chce od neho góly