Jágr má zbierku takmer kompletnú. Chýba mu len gól do siete Slovana

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|27. okt 2021 o 10:40

Skvelú bilanciu má aj v NHL.

BRATISLAVA. Vo februári budúceho roka oslávi jubilejné 50. narodeniny. Napriek tomu Jaromír Jágr v drese rodného Kladna stále brázdi české hokejové štadióny a naďalej vylepšuje vlastné rekordné zápisy.

V najvyššej domácej súťaži a bývalej federálnej československej lige nastúpil dokopy proti 21 rôznym mužstvám, pričom dvadsiatim strelil aspoň jeden gól.

V utorok vylepšil túto úctyhodnú zbierku, keď skóroval na ľade Hradcu Králové. V 57. minúte elegantne zakončil rýchly brejk a poslal Kladno do vedenia. Domáci však pri hre bez brankára vyrovnali a napokon vyhrali 4:3 po predĺžení. 

Po utorku teda platí, že legendárny hráč s číslom 68 a člen Triple Gold Clubu neskóroval na domácich klziskách len proti jednému tímu. A tým je Slovan Bratislava. Informáciu priniesol komentátor Českej televízie Róbert Záruba. 

Jeden z hokejových fanúšikov pod príspevkom Zárubu na twitteri vtipne komentoval, že Slovan by mohol mať slogan: "Tím, ktorému nedal gól ani Jágr". 

Zaujímavosťou je, že Jágr má podobne skvelú bilanciu aj v NHL, kde neskóroval len proti dvom klubom. A síce tímu z Las Vegas, proti ktorému ani raz nenastúpil a rovnako proti Seattlu - nováčikovi aktuálneho ročníka NHL. 

Jan Eichler, NHL korešpondent pre najsledovanejší český podcast o hokeji Bomby k tyči, pripomenul, že najviac gólov nastrieľal Jágr proti New Yorku Islanders (61).

Ak by však chcel svoju domácu bilanciu skompletizovať, po päťdesiatke by musel hrať v slovenskej Tipos extralige za iný klub než Slovan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Jágr má zbierku takmer kompletnú. Chýba mu len gól do siete Slovana