Vrátil sa domov, hrá ako vymenený. Útočník Columbusu dostal lukratívny kontrakt

Jack Roslovic.
Jack Roslovic. (Autor: Twitter / Columbus Blue Jackets)
Oh my Hockey|8. jún 2022 o 06:03

Jack Roslovic sa bodovo rozbehol.

COLUMBUS. Forvard Columbusu Blue Jackets Jack Roslovic si vyjednal zatiaľ najlukratívnejší kontrakt kariéry. S klubom sa dohodol na pokračovaní na najbližšie dva roky.

Dvadsaťpäťročný Američan dostal jednocestnú zmluvu s ročným zárobkom štyri milióny dolárov. Pre porovnanie, vlani si zarobil 2,5 milióna.

"Jack je ofenzívne nadaný hráč, ktorý hrá s veľkou rýchlosťou a prehľadom. Počas svojej kariéry v NHL sezónu čo sezónu zvyšoval svoju produktivitu. Najmä počas uplynulej sezóny urobil veľké pokroky vo svojej hre na oboch stranách klziska a sme veľmi radi, že bude aj naďalej dôležitou súčasťou nášho tímu," vyhlásil generálny manažér Jarmo Kekäläinen.

Roslovic zaznamenal v poslednom ročníku 45 (22+23) bodov v 81 zápasoch. Bol šiestym najproduktívnejším hráčom a štvrtým najlepším strelcom mužstva.

Do Columbusu prišiel na začiatku sezóny 2019/20 v slávnom trejde spolu s Patrikom Lainem. "Modrokabátnici" si ho vyhliadli práve preto, lebo je rodákom z Columbusu.

Od príchodu domov výrazne zvýšil svoju produktivitu a zlepšil hru. V doterajších 129 stretnutiach v drese Columbusu zaznamenal 79 bodov. Pred prestupom mal bilanciu 180 zápasov a 67 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vrátil sa domov, hrá ako vymenený. Útočník Columbusu dostal lukratívny kontrakt