Klub zo Spiša je ako chameleón. Vždy sa prispôsobí súperovi, tvrdí expert

Hráči Spišskej Novej Vsi sa tešia z víťazstva nad Zvolenom po prvom zápase semifinále play off Tipos extraligy.
Hráči Spišskej Novej Vsi sa tešia z víťazstva nad Zvolenom po prvom zápase semifinále play off Tipos extraligy. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|2. apr 2023 o 22:00

Spišská Nová Ves sa ujala vedenia v sérii.

ZVOLEN, BRATISLAVA. Šok pod Pustým hradom a zmrazený domáci štadión. V úvodnom zápase druhého semifinále sa zrodilo prekvapenie. 

O prehre hráčov zo Zvolena 2:4 rozhodla druhá tretina, v ktorej hokejisti Spišskej Novej Vsi nastrieľali tri góly. 

„Séria bude atraktívna. Oba tímy sú zamerané viac na ofenzívu ako defenzívu,“ opísal v štúdiu RTVS hokejový expert Ondrej Rusnák. 

V základnej časti sa dvojica stretla štyrikrát, z toho trikrát sa z výhry tešili hokejisti zo Spišskej Novej Vsi. 

„Vieme, čo platí na súpera. Máme nejaké nápady, ako ich zdolať,“ povedal pre Sportnet pred začiatkom série tréner hostí Vlastimil Wojnar

Zvolen - Spišská Nová Ves 2:4 (0:1, 0:3, 2:0)

Góly: 46. Hain (Huntebrinker), 52. Mudrák (Rauhauser) - 3. Nellis (Giľák, Réway), 27. Réway (Kerbashian), 34. Nellis (Réway, Giľák), 36. Majdan (Nellis, Ouellet-Beuadry)

Rozhodovali: D. Konc st., Hronský - Klejna, Synek. Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 3860

Zvolen: Paterson - Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Sládok, S. Barcík - Zuzin, Viedenský, R. Bondra - Sideroff, Huntebrinker, M. Hecl - Turnbull, Šiška, Jedlička - Csányi, Marcinek, Stupka

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ališauskas, Žiak, Ouellet-Beaudry, Romaňák, J. Valach, Malina, Groch - Giľák, Nellis, Réway - Rapáč, Bortňák, Majdan - LaPorte, Kerbashian, Verbeek - Belluš, Vartovník, Vandas

/stav série: 0:1/

Rýchly začiatok

Úvod zápasu mali hokejisti zo Spiša veľmi dobrý, lepšie korčuľovali, zastavovali útoky Zvolena a získavali puky pri mantineloch.

VIDEO: Zostrih z prvého zápasu série Zvolen - Spišská Nová Ves

Hosťom sa podarilo otvoriť skóre už v tretej minúte, keď využili zle striedanie domácich a vracajúci hráč už nestihol na situáciu reagovať.

Nikým nekrytý Anthony Nellis dostal dosť priestoru na strelu príklepom, ktorá smerovala ponad lapačku brankára Patersona. 

„Som rád, že som dal prvý gól. Hrá sa veľmi rýchlo, ale musíme pokračovať v našom tlaku. Verím, že podobnú strelu ešte zopakujem,“ povedal úvodného autor gólu pre RTVS. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Klub zo Spiša je ako chameleón. Vždy sa prispôsobí súperovi, tvrdí expert