Na gól čakali fanúšikovia vyše dve tretiny. Coulter zariadil Popradu dôležitý bod

Gólová radosť hráčov Popradu v druhom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Poprad - HK Nitra.
Gólová radosť hráčov Popradu v druhom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Poprad - HK Nitra. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|24. mar 2024 o 19:26

Poprad sa ujal vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Tipos extraliga - štvrťfinále play-off

HK Nitra - HK Poprad 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 42. Coulter (Kukuča, Dmowski), 59. Dmowski (Bates)

Rozhodovali: Stano, Štefik - Gegáň, Knižka

Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Diváci: 3600

Nitra: Kašík – Mezei, Cotton, Kousa, Fatul, Vitaloš, Stacha, Valent – Buček, Čederle, Lacka – Okoličány, Gill, Bajtek – Jackson, Bubela, Newell – Pobežal, Hrnka, Bačo

Poprad: Belányi – Betker, Cardwell, Brincko, Brejčák, Svedberg, Turan, Mešár – Dmowski, Coulter, Kukuča – Záborský, Bjalončík, Calof – Bates, Jendek, Svitana – Šotek, Suchý, Mlynarovič – Bodnár

/Stav série 1:2/

NITRA. Hokejisti HK Poprad zvíťazili v treťom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy na ľade HK Nitra 2:0.

V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa Popradčania ujali vedenia 2:1. Štvrtý súboj je na programe v pondelok 25. marca opäť pod Zoborom.

Duel vynechal popradský brankár Vay, ktorý sa zranil v závere druhého zápasu a nahradil ho Belányi.

Od úvodu stretnutia obe mužstvá dôsledne bránili stredné pásmo a bolo zrejmé, že rozohranú "šachovú partiu" môže rozhodnúť jediný gól.

Popradčania sa presadili v úvode tretieho dejstva, keď brejk úspešne zakončil Coulter. Nitrania mohli vyrovnať v 47. minúte, no pri tutovke Bubelu podržal "kamzíkov" Belányi.

Triumf hostí poistil 77 sekúnd pred záverečnou sirénou gólom do prázdnej bránky Dmowski.

Hlas po zápase

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "V búrlivej atmosfére sme podali zodpovedný taktický výkon. Chlapci sa do toho vložili a uhrali pre nás dôležité víťazstvo. Vedeli sme, čo nás čaká, že ideme do zápasu s Belányim v bránke. Chalani prejavili ochotu a predviedli obetavý výkon. Filip im to vrátil dôležitými zákrokmi."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Keď nedáte gól, nemôžete vyhrať, jednoduché konštatovanie. V play off rozhodujú maličkosti. Hráčom som vytkol prvých 20 minút, tam sme si mali vytvoriť oveľa väčší tlak do bránky. Chceli sme hrať nátlakový hokej a tlačiť sa do bránky, samozrejme, nemôžete sa blázniť a prepadávať. Poprad je kvalitný tím, väčšinu sezóny ťažil z kvalitnej defenzívy a protiútokov. Napokon, aj dnes dali z toho rozhodujúci gól. Keď hráte doma, chcel by som, aby sme hrali aktívne, čo neznamená po rohoch, ale viac sa tlačiť do brány."

Filip Belányi, brankár Popradu: "Bol to pre mňa krst ohňom, dlho som nebol v bránke, no chalani mi veľmi pomohli. Predviedli fantastický výkon, hrali sme to, čo sme si povedali. Zblokovali sme množstvo striel, nehrali sme ani veľa oslabení. Práve naše vylúčenia ich podľa mňa dostávali na koňa, to sa nám však podarilo eliminovať. Splnili sme to, čo sme chceli a ideme do ďalšieho zápasu. Chcem byť stále stopercentne pripravený, keď príde moja šanca, musím ju využiť. Som rád, že sa mi to podarilo a verím, že to vyjde aj v štvrtom zápase."

Martin Vitaloš, hráč Nitry: "Bola to dobrá regenerácia pred PlayStation, dosť mi to pomohlo. Chodil som stále na tréningy, už po týždni a pol som vyskúšal korčuľovať, robil som kondičné veci a snažil som sa zapojiť. Nechcel som, aby sezóna pre mňa skončila, hoci som sa s tým už po operácii zmieril. Som veľmi rád, že môžem byť späť v hre."

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Na gól čakali fanúšikovia vyše dve tretiny. Coulter zariadil Popradu dôležitý bod