Pätnásťročný talent z juniorky Trenčína sa približuje k Filipovi Mešárovi

Juraj Ďurčo (vľavo) počas tréningu reprezentácie do 16 rokov
Juraj Ďurčo (vľavo) počas tréningu reprezentácie do 16 rokov (Autor: Jakub Homoľa)
Oh my Hockey|14. jan 2024 o 13:15

Medzi troch najproduktívnejších hráčov juniorky Dukly Trenčín patrí hráč, ktorý má len 15 rokov.

ŽILINA. Sobotné kolo juniorskej extraligy prinieslo v zápase medzi VLCI Žilina a HK Dukla Trenčín zaujímavý moment.

Svoj druhý trojbodový zápas v kariére zaznamenal 15-ročný Juraj Jonas Ďurčo, keď pri výhre hostí 5:4 strelil dva góly a raz asistoval.

Tento počin rozhodne stojí za pozornosť, veď za posledných 20 sezón mali z hokejistov spadajúcich do kategórie U16 viac trojbodových zápasov v juniorke len dvaja hráči:

  • Filip Mešár (5x)
  • Jakub Dubravík (3x)

Filipovi Mešárovi sa to podarilo päťkrát počas sezóny 2019/20, po ktorej zamieril do A-tímu HK Poprad a neskôr to dotiahol až do prvého kola draftu.

Jakub Dubravík zaznamenal tri trojbodové stretnutia v minulej sezóne za žilinských vlkov, bol najproduktívnejším hráčom reprezentácie do 16 rokov a v prebiehajúcom ročníku si vyskúšal už aj mužskú ligu.

VIDEO: Dva presné zásahy Juraja Ďurča proti Žiline

Juraj Ďurčo má po 28 zápasoch za trenčianskych juniorov na konte 20 bodov (7+13), čo činí priemer 0,71 bodu na zápas. Bude zaujímavé sledovať, či sa mu ho do konca sezóny podarí ešte zlepšiť.

Ak berieme do úvahy len hráčov s minimálne 10 zápasmi v juniorke, nad jeden bod na duel sa za posledných 20 rokov dostali v jeho veku len Martin Réway (1,00), Filip Mešár (1,21) a naposledy Tomáš Chrenko (1,13).

Jeho výkony v tejto sezóne neunikli ani pozorným očiam reprezentačných trénerov. Počas nedávnej reprezentačnej prestávky sa stal tretím hráčom ročníka 2008, ktorý bol vytiahnutý k reprezentácii do 17 rokov.

Ofenzívny talent pochádza z hokejovej rodiny. Je synom obrancu Juraja Ďurča, ktorý Slovensko dvakrát reprezentoval na MS 18-ročných a dvakrát na MS do 20 rokov.

Jeho strýkom je bývalý seniorský reprezentant Tomáš Záborský, momentálne jedna z najväčších slovenských hviezd Tipos extraligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pätnásťročný talent z juniorky Trenčína sa približuje k Filipovi Mešárovi