Hral by v NHL a zarábal obrovské peniaze. Teraz dal päť bodov za Liptovský Mikuláš

Mitchell Miller (v strede) v drese Hk 32 Liptovský Mikuláš.
Mitchell Miller (v strede) v drese Hk 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: Facebook Hk 32 Liptovský Mikuláš)
Samuel Grega|22. sep 2023 o 22:20

Mitchell Miller zaznamenal v zápase 3. kola Tipos extraligy päť bodov.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Americký hokejový obranca Mitchell Miller dosiahol v piatkovom extraligovom súboji Liptovského Mikuláša s Nitrou nevídaný počin. Pri výhre 5:3 asistoval na všetkých päť gólov svojho tímu.

"Tých päť asistencií mi vybojovali spoluhráči. Želal by som si, aby to bolo každý zápas," hovoril po dueli 21-ročný Miller.

Štyri z piatich gólových prihrávok prišli v presilových hrách, ktoré Američan z modrej dirigoval.

Na úspešných početných prevahách mali veľký podiel aj Alexander Avcin, ktorý strelil hetrik, a Martin Réway, ktorý zaznamenal tri asistencie.

Réway opäť ukazoval svoju hokejovú genialitu a prvé dva góly boli hlavne jeho zásluha. V oboch prípadoch prihral puk cez os klziska a našiel voľného Avcina, ktorý sa javí ako výborný zakončovateľ.

"Chlapci to pre mňa spravili ľahké. Ja som našiel ich a oni našli sieť brány," opisoval tímový výkon Miller.

Jeho cieľom je pomôcť tímu, zlepšovať spoluhráčov a postúpiť do play-off. Tento ročník je pre neho medzi mužmi premiérový.

"Hrám prvýkrát s mužmi, takže je to po prvýkrát, čo mám päť bodov v tejto kategórii. Predtým sa mi to podarilo v juniorke."

Šikovného mladíka si pochvaľoval aj hlavný tréner Hk 32 Liptovský Mikuláš Juraj Faith.

"Je to rozdielový hokejista, o tom sa nemusíme ani baviť. Keby sa nestalo to, čo sa mu stalo v štrnástich rokoch, dnes hrá v NHL a myslím si, že za obrovské peniaze," povedal kouč.

Potencionálny mladík si kariéru pokazil tým, že ako štrnásťročný šikanoval mentálne zaostalého afroamerického spolužiaka Isaiaha Meyera-Crothersa.

Asi najvážnejším momentom bolo, keď Miller a jeho spolužiak omočili cukrík a vyváľali ho v pisoári. Potom nútili Meyera-Crothersa tento cukrík oblizovať. Došlo to až do bodu, keď museli Isaiaha testovať na pohlavné choroby.

Z týchto dôvodov v NHL o neho nateraz nebol záujem a tak prišiel na Liptov.

"My sme radi, že sa nám ho tu podarilo dotiahnuť a že nám pomôže v tejto sezóne," dodal Faith.

Za príchod do Liptovského Mikuláša je podľa vlastných slov vďačný aj samotný obranca:

"Skvelé mesto, skvelý tím. Zatiaľ je to veľmi dobré," povedal.

Miller má po troch kolách extraligy na konte šesť bodov a je druhý v ligovej produktivite. Pred ním je len útočník Marc-Olivier Roy z Nových Zámkov.

Ak ofenzívny obranca Hk 32 udrží takúto formu, je možné, že jeho meno bude pútať väčšiu pozornosť aj z prestížnejších súťaží.

Tréner Faith ale jasne povedal, ako zareagujú na prípadný záujem: "Nepustíme."

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hral by v NHL a zarábal obrovské peniaze. Teraz dal päť bodov za Liptovský Mikuláš