Zákerná choroba zobrala svetu hokejovú legendu. Zomrel Guy Lafleur

Guy Lafleur
Guy Lafleur (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. apr 2022 o 14:58

Dožil sa sedemdesiatich rokov.

NEW YORK. Vo veku 70 rokov podľahol rakovine legendárny hokejový útočník Guy Lafleur. O úmrtí informoval novinár Renaud Lavoie.

Lafleur roky bojoval s rakovinou pľúc. V roku 2019 mu lekári odstránili nádor, no v októbri 2020 sa zistilo, že sa choroba vrátila.

Legendárny útočník odohral v NHL 1126 zápasov so ziskom 1353 bodov za 560 gólov a 793 asistencií. Nastupoval v dresoch Montrealu Canadiens, New Yorku Rangers a Quebecu Nordiques, kde si zahral s Petrom Šťastným.

Lafleur získal päť Stanley Cupov. Trikrát sa tešil z výhry Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča sezóny, trikrát vyhral Ted Lindsay Award pre najužitočnejšieho hráča súťaže podľa hlasovania hráčov. Dvakrát získal Hart Trophy ako najužitočnejší hráč NHL, raz Conn Smythe Trophy ako najužitočnejší hráč play off a raz Maurice Richard Trophy ako najlepší strelec základnej časti.

O jednotke draftu z roku 1971 povedal legendárny komentátor Red Fisher, že "zápas čo zápas všetkých ohromoval svojím korčuľovaním, kontrolou hry a strelou".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zákerná choroba zobrala svetu hokejovú legendu. Zomrel Guy Lafleur