Odmena za triumf v Slovenskom pohári? Výhodu získali hráči nad sto kíl

Vlci Žilina - víťaz premiérového ročníka Slovenského pohára v hokeji.
Vlci Žilina - víťaz premiérového ročníka Slovenského pohára v hokeji. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|9. feb 2022 o 03:00

Žilina deklasovala aj extraligistu, ktorý chcel pohár vyhrať.

PREŠOV. V semifinále vyradili jednoznačným spôsobom Košice. Favorizovanému súperovi nadelili debakel, a to hneď dvakrát. Doma vyhrali 9:0, vonku 6:1.

Avšak aj preto, lebo Košičania - podobne ako iné tímy - nepristúpili k JOJ Slovenskému poháru s plnou vážnosťou. Do hry poslali juniorov.

Vo finále úvodného ročníka narazili hokejisti prvoligovej Žiliny na Prešov. Ten bral súťaž vážne. Finálový duel sa namiesto neutrálnej pôdy konal na jeho ľade.

Ani tieto tromfy Prešovčanom nepomohli. Naopak, Žilinčania v zápase koncertovali. Vyhrali 6:1, štyri góly strelili z presiloviek.

Na tribúnach sa v závere ozýval mohutný piskot, oslavovala len hŕstka hosťujúcich fanúšikov.

A, samozrejme, hráči na ľade.

Išli za hranicu možností

Prešovčania prestrieľali súpera v pomere 41:27. V prvej polovici stretnutia ho viackrát zovreli v jeho tretine, ten ich ale vyškolil z efektivity. Od 33. minúty sa zápas premenil na žilinský koncert.

„Do zápasu sme išli ako outsider, domáci hrali v plnej sile, ale verili sme si. Myslím si, že nemáme výrazne horších hráčov ako v extralige a dnes sme to aj ukázali,“ pochvaľoval si jeden z hrdinov duelu, žilinský brankár Stanislav Škorvánek.

Ďalším bol krídelník tretej formácie Jakub Cíger, ktorý strelil dva góly a na jeden prihral.

„Výsledok 6:1 úplne nezodpovedá priebehu. Padalo nám to tam a neskutočne zachytal náš brankár. Je to naša prvá trofej a dúfam, že ich bude viac,“ neskrýval Cíger nadšenie.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan a kapitán Žiliny Marek Drtina.
Prezident SZĽH Miroslav Šatan a kapitán Žiliny Marek Drtina. (Autor: TASR)

„Niektorí hráči išli až za hranicu svojich možností. Presvedčili sme sa, že tvrdá práca nám môže priniesť ovocie. A takisto, že stále sa môžeme zlepšovať,“ tvrdil žilinský tréner Stanislav Škorvánek starší.

Ako vníma výkony syna v bráne? 

„Neviem, či ma to stojí viac nervov alebo radosti. Neberiem ho ako syna, ale predovšetkým ako brankára. Je to špecifická situácia, ale zatiaľ nám to vychádza,“ poznamenal.

V SHL dominujú, chcú postúpiť

Žilina dominuje Slovenskej hokejovej lige. Aktuálne v nej ťahá 20-zápasovú víťaznú šnúru. Tabuľku vedie s pohodlným 18-bodovým náskokom.

Žilinčania sa netaja postupovými ambíciami, ale mementom je pre nich vlaňajší ročník. V ňom takisto suverénne vyhrali základnú časť, v play off im však postup vyfúkla Spišská Nová Ves.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Odmena za triumf v Slovenskom pohári? Výhodu získali hráči nad sto kíl