Mešárová sezóna bola raz hore, raz dole. Teraz je pripravený na ďalší krok

Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers.
Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
Oh my Hockey|26. júl 2023 o 08:05

Filip Mešár by mal hrať v AHL.

MONTREAL. Filip Mešár je pripravený urobiť veľký krok, aby sa priblížil svojmu snu hrať v NHL.

Devätnásťročný Slovák má za sebou prvú sezónu v zámorí. V juniorskej OHL odohral za Kitchener Rangers 52 zápasov so ziskom 51 bodov (17+34). V play-off mal v deviatich dueloch štyri body.

Jeho tímu základná časť nevyšla, ale v prvom kole vyraďovacích bojov vyradili najrýchlejším spôsobom najvyššie nasadený Windsor, za ktorý hral aj Shane Wright.

"Bola to pre mňa dosť dobrá skúsenosť a stretol som veľa nových chalanov," hodnotil ročník Mešár. "Mal som veľmi dobrú hosťovskú rodinu, čo mi veľmi pomohlo."

Počas sezóny mal aj ťažšie obdobia, keď sa mu nedarilo dávať góly a zbierať body.

"Neviem, prečo to tak bolo, ale aj to je hokej, občas vám to ide lepšie, občas horšie. Bola to nová a skvelá skúsenosť, teraz som pripravený na všetko," povedal útočník.

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens. (Autor: Twitter / Montreal Canadiens)

Vedenie Montrealu hodnotí jeho sezónu kladne:

"Nešlo nám až tak o čísla. Celý zámer toho, že tam hral, spočíval v tom, aby si zvykol na Severnú Ameriku, malé klzisko a kultúru," hovoril riaditeľ hráčskeho vývoja Habs Rob Ramage.

"Býval v rodine v Kitcheneri a videli sme ho často. Sezóna bola pre neho výzvou, zažil aj ťažkosti a to nemusí byť zlou vecou."

"Bola to hore-dole sezóna," povedal sám Mešár. "Nezažil som niečo také predtým, ale je to skvelá skúsenosť. Teraz chcem byť pripravený na ďalší ročník."

Počas ročníka 2022/23 stihol aj jeden zápas v AHL v drese Laval Rocket. Práve na farme Habs by mal nastúpiť aj v budúcej sezóne.

Mešár bol počas minulej sezóny často v kontakte aj s Jurajom Slafkovským. Pýtal sa ho mnoho otázok o NHL a draftová jednotka 2022 mu povedala: "Uvidíš, aké to je. Je to dosť ťažké, ale jedného dňa to uvidíš."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Mešárová sezóna bola raz hore, raz dole. Teraz je pripravený na ďalší krok