Mešár končí v prípravnom kempe Montrealu, zabojuje o AHL

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. okt 2022 o 20:25

Slovenský talent sa predstaví v kempe farmárskeho tímu.

MONTREAL. Slovenský útočník Filip Mešár už nepokračuje v prípravnom kempe Montrealu Canadiens.

Informáciu oznámil generálny manažér klubu Kent Hughes, klub správu zverejnil aj na svojej oficiálnej stránke.

V kempe končia ďalší šiesti hráči: Mattias Norlinder, Alex Belzile, Anthony Richard, Mitchell Stephens Kevin Poulin a Xavier Simoneau. Celkovo A-tím opúšťa päť útočníkov, jeden obranca a jeden brankár.

Všetci hokejisti smerujú do kempu farmárskeho tímu z AHL Laval Rocket.

O AHL zabojuje aj osemnásťročný Slovák. V prípade, ak neuspeje ani na farme, jeho ďalšie kroky pravdepodobne povedú do klubu Kitchener Rangers, ktorý pôsobí v kanadskej juniorskej OHL.

Mešár v hlavnom prípravnom kempe predvádzal oveľa lepšie výkony, ako sa od neho čakalo, čím klubu skomplikoval rozhodovanie o jeho budúcnosti. Na zotrvanie v kempe to však nestačilo.

"AHL pre mňa bude zrejme najlepšia možnosť a budem o ňu bojovať," vyhlásil Mešár ešte v auguste.

Na jeho adresu sa vyjadril aj zámorský expert Marco D'Amico z portálu Montreal Hockey Now. Ten si myslí, že Mešár môže začať sezónu v AHL.

"Zdá sa, že chce dokázať, že je pripravený hrať medzi profesionálmi. Na ľade pôsobí a aj hrá ako profesionál. Ukázal, že vie zakladať útoky aj vytvoriť si priestor pôsobivou prácou s hokejkou a korčuľovaním," napísal expert.

Mešár si v príprave získal aj viacerých fanúšikov Montrealu, ktorí z rozhodnutia vedenia neboli nadšení. Viacerí ho už vidia ako stabilného člena Lavalu.

V prípravnom kempe nenastupoval len ako krídelník, ale aj na pozícii centra. V drafte NHL 2022 si ho Montreal vybral v 1. kole z 26. miesta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mešár končí v prípravnom kempe Montrealu, zabojuje o AHL