Trpezlivosť došla. Hriešnik Kane v San Jose končí

Evander Kane v drese San Jose Sharks
Evander Kane v drese San Jose Sharks (Autor: SITA)
Oh my Hockey|9. jan 2022 o 08:58

Hokejista opäť porušil pravidlá.

SAN JOSE. Tím San Jose Sharks umiestnil útočníka Evandera Kanea na nepodmienečnú waivers listinu. Zámerom tímu je ukončiť zmluvu s hráčom.

Táto situácia môže nastať, ak si ho žiaden zo zvyšných tímov NHL z listiny nezoberie.

Kane mal podľa klubu opäť porušiť Covid protokol. Novinár Kevin Kurz na základe viacerých zdrojov uviedol, že Kane zrejme cestoval do Vancouveru napriek tomu, že bol Covid pozitívny.

Kaneovi beží sedemročný kontrakt v hodnote 7 miliónov ročne až do konca sezóny 2024/25. Ak by ho tím ukončil, tridsaťročný Kanaďan by prišiel o necelých 22,9 miliónov dolárov.

Ak si ho žiaden tím nevyberie, Kane a aj hráčska asociácia podajú proti rozhodnutiu Sharks sťažnosť. Informoval o tom jeho agent a samotná asociácia hráčov NHL na Twitteri.

Evander Kane sa v problémoch zmieta už niekoľko mesiacov. Bol obvinený zo stávkovania na vlastných zápasoch, ktoré sa snažil prehrávať a aj zo sexuálneho a fyzického zneužívania voči vlastnej žene.

NHL situáciu vyšetrovala, ale nenašla dôkazy. Hráča však suspendovala na 21 zápasov kvôli tomu, že prezentoval falošnú vakcinačnú kartu.

Kane sa za porušenie protokolu ospravedlnil, chybu oľutoval a sľuboval nápravu.

Po konci trestu ho klub poslal do AHL, kde mal v tíme San Jose Barracuda v piatich zápasoch osem bodov.

Dokopy v NHL odohral 769 zápasov za Atlantu, Winnipeg, Buffalo a San Jose. Pripísal si 506 bodov za 264 gólov a 242 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trpezlivosť došla. Hriešnik Kane v San Jose končí