Hráči CSKA Moskva verejne podporujú vojnu na Ukrajine, na dresoch mali vojenské symboly

Dres hokejistu CSKA Moskva.
Dres hokejistu CSKA Moskva. (Autor: Twitter James Porrazzo)
SITA|3. sep 2023 o 11:11

Hokejistov armádneho klubu „zdobili“ taktiež logá ruských polovojenských síl bojujúcich na Ukrajine.

BRATISLAVA. Hokejisti ruského klubu CSKA Moskva pôsobiaceho v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) počas predzápasovej rozcvičky vykorčuľovali na ľad v dresoch zobrazujúcich písmeno Z, ktoré je symbolom vojny Ruska na Ukrajine.

Ako referuje web Ukrajinská pravda, dresy hráčov ruského armádneho klubu „zdobili“ taktiež logá ruských polovojenských síl bojujúcich na Ukrajine.

„Bolo to venované statočným bojovníkom z vojenskej organizácie Espaňola, ktorí nezištne bránia našu vlasť na najhorúcejších miestach frontu, obetujú svoje zdravie a riskujú životy.

Espaňola je jedinečná jednotka, ktorá spája športových fanúšikov z celého Ruska,“ uvádza sa vo vyhlásení CSKA.

Spomenutá vojenská formácie Espaňola pozostáva z ruských futbalových fanúšikov rôznych klubov z celej krajiny.

Aby ruskej propagandy na ľadovej ploche nebolo málo, pred hokejovým zápasom puk symbolicky vhodil veliteľ spomenutého práporu s prezývkou Španiel.

KHL financujú ruské štátne podniky. Už skôr hokejové zväzy v Česku, Fínsku, Švédsku či Francúzsku prijali rozhodnutie, že hokejisti z klubov KHL nemôžu reprezentovať svoju krajinu.

Dôvodom je, že Rusko vo februári 2022 s pomocou Bieloruska vojensky napadlo Ukrajinu a stále vedie boje na území geografického suseda Slovenska.

Na tohtoročnom svetovom šampionáte neboli súčasťou slovenskej reprezentácie legionári z KHL, aj keď zástupcovia národného tímu uviedli, že išlo o dohodu s hokejistami z tejto súťaže a nie verdikt, ktorým by odsúdili ich pôsobenie v ruskej lige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Hráči CSKA Moskva verejne podporujú vojnu na Ukrajine, na dresoch mali vojenské symboly